Palec nahoru
4
Palec dolu
0
5
Ověřený recept
5 4 Bábovka 5 1
Celkový čas: 65 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 45 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (96%)
ID receptu: 60237

Ingredience

200 g Cukr krupice
2 polévková lžíce Cukr moučkový
1 balení Cukr vanilka
2 polévková lžíce Kakao
1 balení Kypřící prášek do pečiva
300 g Mouka polohrubá
2 polévková lžíce Mouka pšeničná hrubá
40 g Máslo čerstvé
150 ml Olej rostlinný
3 ks Vejce slepičí
250 ml Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

25% Kalorie 491 kcal
Kilojoule 2 055kJ
17% Sacharidy 59 g
34% Tuky 26 g
2% Sodík 32 mg
14% Bílkoviny 8 g

Bábovka postup přípravy receptu:

1

V míse smícháme polohrubou mouku s práškem do pečiva, krupicovým cukrem a vanilkovým cukrem. Přidáme žloutky, olej, teplou vodu a zamícháme. Nakonec zlehka vmícháme pevný sníh ušlehaný z bílků.

2

2/3 připraveného těsta vlijeme do máslem vymazané a hrubou moukou vysypané bábovkové formy.

3

Zbylé těsto promícháme s kakaem a vlijeme na světlé těsto.

4

Bábovku pečeme v troubě vyhřáté na 160 stupňů Celsia asi 20 minut, potom při 180 stupních Celsia dopékáme ještě 25 minut.

5

Po upečení bábovku vyklopíme a vychladlou pocukrujeme moučkovým cukrem.

Komentáře a hodnocení

 
kvetush
Bábovka
Perfektní bábovka. Recept je snadný, rychlý, levný a velice chutný. S těstem se velice dobře pracovalo. Akorát se mi podařilo, že tmavá část se dostala nahoru i když jsem ji nalila jako druhou. Nevadí, na vzhledu a chuti tomu neubralo :)

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
4
Palec dolu
0
5
Ověřený recept