Cheeseburger

35 min.

Ingredience

    • 4lžičkyMajonéza
    • 4plátkyČedar
    • 1kusCibule červená
    • 4kusyBulka na hamburger
    • 0,5lžičkaSůl
    • 4špetkyPepř černý mletý
    • 4lžičkyKečup
    • 2kusyRajčata
    • 500gramůHovězí maso mleté
    • 0,5kusSalát římský
    • 8plátkůAnglická slanina
Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
219 kcal
Bílkoviny
28 g
Tuky
7 g
Sacharidy
8 g
Vláknina
2 g
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Bulky rozkrojíme a poloviny opečeme nasucho v pánvi nebo na grilu. Na spodní část rozetřeme majonézu (nebo tatarskou omáčku). Přidáme list omytého salátu, kolečka omytého rajčete a několik koleček oloupané cibule. Navrch rozetřeme trochu kečupu a na něj položíme asi 2 kolečka nakládané okurky.
  • 2
    Na pánvi opečeme plátky slaniny a odložíme je na papírovou utěrku, aby se odsál přebytečný tuk.
  • 3
    Z mletého hovězího masa vytvarujeme kuličky, které zmáčkneme na placičky o velikosti dlaně silné asi 0,5 cm. Střed placiček ještě trochu přimáčkneme. Maso nakonec osolíme a opepříme čerstvě mletým pepřem.
  • 4
    Placičky vložíme na suchou rozpálenou pánev a zprudka opékáme z každé strany asi 2 minuty.
  • 5
    Na každou opečenou placičku položíme plátek sýru, vyjmeme z pánve a necháme 1 minutu stát. Potom placičky položíme na připravené spodní části bulek, poklademe opečenou slaninou a přiklopíme druhou polovinou bulek.
  • 6
    Ihned podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.