Bramboračka

55 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
131 kcal
Bílkoviny
5 g
Tuky
4 g
Sacharidy
20 g
Vláknina
6 g
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    V hrnci na oleji zpěníme oloupanou, jemně nakrájenou cibuli, přisypeme hladkou mouku a usmažíme světlou jíšku. Zalijeme 1,5l vody, rozšleháme a přivedeme k varu.
  • 2
    Přidáme očištěnou, na kostičky nakrájenou zeleninu, kostičky oloupaných brambor a předem namočené houby. Vše vaříme doměkka.
  • 3
    Nakonec polévku dochutíme prolisovaným česnekem, solí a majoránkou. Vsypeme nasekanou petrželku a jen krátce povaříme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
st 27. 1. 2016
Bramboračka
Jíšku dělám z mouky celozrnné, jinak vařím stejně. Jedna z nejoblíbenějších polévek u nás doma 🙂