Jednoduchý recept

Cuketová buchta

  • Česko
Palec nahoru
1
Palec dolu
0
5
Ověřený recept
5 1 Cuketová buchta 5 1
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (96%)
ID receptu: 60252

Ingredience

1 ks Cuketa
250 g Cukr krupice
1 balení Cukr vanilka
150 g Jogurt bílý
1 kávová lžička Kypřicí prášek do perníku
1 balení Kypřicí prášek do pečiva
450 g Mouka polohrubá
200 ml Olej rostlinný
1 hrst Rozinky
1 polévková lžíce Rum
1 špetka Skořice mletá
2 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

20% Kalorie 385 kcal
Kilojoule 1 613kJ
14% Sacharidy 50 g
25% Tuky 19 g
1% Sodík 14 mg
11% Bílkoviny 6 g

Cuketová buchta postup přípravy receptu:

1

Omytou cuketu oloupeme a nahrubo nastrouháme.

2

V míse smícháme všechny sypké suroviny, přidáme nastrouhanou cuketu, olej, jogurt a rum. Vše dobře promícháme.

3

Těsto vlijeme na plech vyložený pečicím papírem a rovnoměrně rozetřeme.

4

Moučník pečeme v troubě vyhřáté na 200 stupňů Celsia asi 20 minut.

Poznámka

Použijeme 1 velkou cuketu nebo 2 menší, po nastrouhání bychom měli mít 2 hrnky cukety.

Komentáře a hodnocení

 
světluška
Cuketová buchta
Pekla jsem na 200 stupňů 10 min a potom na 180 stupňů 40 min. A buchta stále vypadá mokře, jakoby nebyla dopečená. Ale já jsem se do ní hned pustila. Skořice a prášek do perníku tam zavoněl. Chuťově dobrá. Stejně jsem zvědavá, jak by měla buchta vypadatsick

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
1
Palec dolu
0
5
Ověřený recept