Babiččiny buchty

60 min.
Česká republika

Ingredience

      • 250mililitrůMléko polotučné
      • 42gramůDroždí
      • 3lžíceCukr krupice
      • 1lžičkaSůl
      • 800gramůMouka polohrubá
      • 125gramůHera
      • 50mililitrůOlej rostlinný
      • 150gramůPovidla švestková
      • 1kusVejce slepičí
    Počet porcí:
    8

    Nutriční hodnoty v jedné porci

    Kalorie
    581 kcal
    Bílkoviny
    13 g
    Tuky
    20 g
    Sacharidy
    90 g
    Vláknina
    4 g
    Cukr
    6 g
    Zobrazit vše

    Postup přípravy

    • 1
      Do vlažného mléka vsypeme cukr a rozdrobíme droždí. Když se začnou tvořit bublinky vmícháme trochu mouky a sůl.
    • 2
      Do vzešlého kvásku potom přidáme vejce a rozehřátou Heru, dosypeme zbylou mouku, zamícháme a vypracujeme těsto. Necháme kynout na teplém místě asi 45 minut.
    • 3
      Z těsta vykrajujeme lžící hrudky, které rozmáčkneme na placičku. Na každou placičku položíme lžičku povidel (nebo jiné náplně) a těsto dobře zabalíme.
    • 4
      Buchty rozložíme na plech s trochou oleje, ve kterém je obalíme. Urovnáme k sobě a pečeme ve středně vyhřáté troubě 25-30 minut.

    Komentáře

    Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.