Jednoduchý recept

Rebarborová buchta

  • Česko
Palec nahoru
1
Palec dolu
0
5
Ověřený recept
5 1 Rebarborová buchta 5 1
Celkový čas: 70 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (96%)
ID receptu: 60256

Ingredience

420 g Cukr moučkový
2 balení Cukr vanilka
125 g Hera
1 balení Kypřicí prášek do pečiva
300 g Mouka polohrubá
300 g Mouka pšeničná hladká
1000 g Reveň (Rebarbora)
1 hrst Rozinky
1 kávová lžička Skořice mletá
2 hrst Strouhanka
1 ks Vejce slepičí
1 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

21% Kalorie 410 kcal
Kilojoule 1 717kJ
22% Sacharidy 78 g
12% Tuky 9 g
1% Sodík 23 mg
12% Bílkoviny 7 g

Rebarborová buchta postup přípravy receptu:

1

Rebarboru oloupeme, nakrájíme na tenčí plátky a namočíme na chvíli do horké vody.

2

Na vále zpracujeme těsto z polohrubé mouky, hladké mouky, prášku do pečiva, 200g cukru, Hery, vejce a 1 vanilkového cukru.

3

Okapanou rebarboru smícháme v misce se strouhankou.

4

2/3 těsta rozválíme na plát (nejlépe na dva menší pláty, které na plechu spojíme) a rozprostřeme na plech vyložený pečicím papírem. Okraje těsta vytáhneme podél plechu. Na těsto naneseme rebarboru a posypeme ji zbylým cukrem, vanilkovým cukrem, rozinkami a skořicí.

5

Navrch položíme zbylé rozválené těsto a okraje těst spojíme.

6

Moučník pečeme ve středně vyhřáté troubě 30-40 minut.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
1
Palec dolu
0
5
Ověřený recept