Rebarborová buchta

70 min.
Česká republika

Ingredience

    • 1000gramůReveň (Rebarbora)
    • 300gramůMouka polohrubá
    • 300gramůMouka pšeničná hladká
    • 420gramůCukr moučkový
    • 125gramůHera
    • 2hrstiStrouhanka
    • 1litrVoda pitná
    • 1hrstRozinky
    • 1lžičkaSkořice mletá
    • 1baleníKypřicí prášek do pečiva
    • 2baleníCukr vanilka
    • 1kusVejce slepičí
Počet porcí:
12

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
410 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
9 g
Sacharidy
78 g
Vláknina
2 g
Cukr
35 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Rebarboru oloupeme, nakrájíme na tenčí plátky a namočíme na chvíli do horké vody.
  • 2
    Na vále zpracujeme těsto z polohrubé mouky, hladké mouky, prášku do pečiva, 200g cukru, Hery, vejce a 1 vanilkového cukru.
  • 3
    Okapanou rebarboru smícháme v misce se strouhankou.
  • 4
    2/3 těsta rozválíme na plát (nejlépe na dva menší pláty, které na plechu spojíme) a rozprostřeme na plech vyložený pečicím papírem. Okraje těsta vytáhneme podél plechu. Na těsto naneseme rebarboru a posypeme ji zbylým cukrem, vanilkovým cukrem, rozinkami a skořicí.
  • 5
    Navrch položíme zbylé rozválené těsto a okraje těst spojíme.
  • 6
    Moučník pečeme ve středně vyhřáté troubě 30-40 minut.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.