Meruňková buchta

50 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
12

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
280 kcal
Bílkoviny
5 g
Tuky
12 g
Sacharidy
39 g
Vláknina
925 mg
Cukr
21 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    V míse šleháme cukr s vejci do pěny. Potom vmícháme mouku s práškem do pečiva, přilijeme olej, mléko a vše dobře promícháme.
  • 2
    Těsto vlijeme na plech vymazaný máslem a poklademe omytými, rozpůlenými a vypeckovanými meruňkami.
  • 3
    Moučník pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 30 minut.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
čt 6. 8. 2015
Olejová meruňková buchta
Pekla jsem 6 porcí v koláčové formě. Mám plynovou troubu, malinko jsem ji shora připekla😔 Cukr s vejci je třeba šlehat do husté pěny a pak už opatrně postupně vmíchat zbytek. Do podobných moučníků přidávám vanilkový cukr a citronovou kůru.