Jednoduchý recept

Buchta z podmáslí

  • Česko
Palec nahoru
3
Palec dolu
0
5
Ověřený recept
5 3 Buchta z podmáslí 5 1
Celkový čas: 30 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (38%)
ID receptu: 60268

Ingredience

Těsto
200 g Cukr moučkový
1 balení Cukr vanilka
1 kávová lžička Jedlá soda
2 polévková lžíce Kakao
250 g Mouka pšeničná hladká
150 ml Olej rostlinný
250 ml Podmáslí
1 ks Vejce slepičí
Poleva
150 g Zakysaná smetana
100 g Čokoláda na vaření
Na plech
2 polévková lžíce Mouka pšeničná hrubá
30 g Máslo

Nutriční hodnoty jedné porce

18% Kalorie 347 kcal
Kilojoule 1 450kJ
11% Sacharidy 40 g
23% Tuky 17 g
1% Sodík 13 mg
7% Bílkoviny 4 g

Buchta z podmáslí postup přípravy receptu:

1

V míse smícháme všechny suroviny na těsto.

2

Těsto vlijeme do máslem vymazaného a hrubou moukou vysypaného plechu. Pečeme ve středně vyhřáté troubě 15-20 minut.

3

Příprava polevy: ve vodní lázni rozpustíme čokoládu a smícháme ji se zakysanou smetanou.

4

Polevu rozetřeme na upečený, prochladlý moučník a necháme ji ztuhnout.

Komentáře a hodnocení

 
světluška
Buchta z podmáslí
Mňam. Buchtu jsem původně pekla na další den k snídani. Nezbyl ani kousek. Překvapila mě poleva. Se zakysanou smetanou velmi dobré a jednoduché. Musím si dát do oblíbených blink
 
Nicool
Buchta z podmáslí
Delikátnítonguelove

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
3
Palec dolu
0
5
Ověřený recept