Palec nahoru
2
Palec dolu
0
5
Ověřený recept
5 2 Bratislavská buchta 5 1
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (38%)
ID receptu: 60270

Ingredience

200 g Cukr krupice
3 polévková lžíce Cukr moučkový
2 ks Cukr vanilka
2 polévková lžíce Kakao
1 balení Kypřicí prášek do pečiva
500 ml Mléko polotučné
250 g Mouka polohrubá
100 ml Olej rostlinný
1 balení Pudinkový prášek - vanilkový
1 balení Skořicový cukr
5 ks Vejce slepičí
200 ml Voda pitná
450 g Zakysaná smetana

Nutriční hodnoty jedné porce

18% Kalorie 346 kcal
Kilojoule 1 450kJ
12% Sacharidy 44 g
21% Tuky 16 g
3% Sodík 51 mg
15% Bílkoviny 8 g

Bratislavská buchta postup přípravy receptu:

1

V míse vyšleháme vejce s krupicovým cukrem a 1 vanilkovým cukrem. Přidáme olej, vodu a mouku smíchanou s práškem do pečiva. Vymícháme těsto, které rozdělíme na poloviny.

2

Polovinu těsta vlijeme na plech vyložený pečicím papírem.

3

Do zbylého těsta vsypeme kakao, promícháme a nalijeme klikatě mezi světlé těsto.

4

Z mléka a pudinkového prášku uvaříme pudink, který nalijeme na těsta na plechu.

5

Pečeme v troubě vyhřáté na 200 stupňů Celsia 15-20 minut.

6

Zakysanou smetanu rozmícháme s moučkovým a vanilkovým cukrem. Směs nalijeme na upečený moučník a posypeme skořicovým cukrem. Necháme do podávání v chladničce.

Poznámka

Pudink při vaření můžeme osladit podle chuti.

Komentáře a hodnocení

 
Lucie Klouparová
Bratislavská buchta
Tento recept se opravdu povedl. Vynikající!!! To prostě musíte ochutnat. Doporučuji uvařit hustější pudink. Ale i tak se buchta povedla a je jedna z nejlepších, co jsem kdy ochutnala. Dáváme pět hvězdiček a určitě si ji brzy upečeme znovu.

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
2
Palec dolu
0
5
Ověřený recept