Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (38%)
ID receptu: 60271

Ingredience

Na pomazání a posypání
3 polévková lžíce Cukr krupice
30 g Máslo čerstvé
2 kávová lžička Skořice mletá
Těsto
40 g Cukr moučkový
5 g Droždí sušené
80 ml Mléko polotučné
300 g Mouka pšeničná hladká
60 g Máslo čerstvé
1 špetka Sůl
2 ks Vejce slepičí
40 ml Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

14% Kalorie 274 kcal
Kilojoule 1 145kJ
11% Sacharidy 38 g
15% Tuky 11 g
1% Sodík 21 mg
11% Bílkoviny 6 g

Trhací buchta postup přípravy receptu:

1

Těsto zpracujeme a necháme kynout v domácí pekárně - nejdříve vlijeme tekuté stuoviny, potom přisypeme sypké.

2

Vykynuté těsto rozválíme do tvaru obdélníku, potřeme rozpuštěným máslem, posypeme cukrem a skořicí. Těsto po délce nakrájíme na 6 stejných pruhů. Pruhy narovnáme na sebe a nakrájíme je znovu na 6 stejných dílů, které urovnáme těsně za sebou do formy na biskupský chlebíček vyložené pečicím papírem. Necháme ještě asi 30 minut kynout.

3

Moučník pečeme ve středně vyhřáté troubě 30-40 minut.

Poznámka

Na přípravu těsta použijeme rozpuštěné, vychladlé máslo. Kynuté těsto můžeme připravit tradičním způsobem bez použití pekárny.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept