Jednoduchý recept

Píchaná buchta

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
1
1
Špatný recept
1 1 Píchaná buchta 5 1
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (38%)
ID receptu: 60275

Ingredience

Těsto
250 g Cukr krupice
0,5 balení Cukr vanilka
0,5 balení Kypřicí prášek do pečiva
200 ml Mléko polotučné
300 g Mouka polohrubá
150 ml Olej rostlinný
2 ks Vejce slepičí
Poleva
200 g Cukr moučkový
3 polévková lžíce Kakao
150 g Máslo
4 polévková lžíce Rum
Ozdoba
100 g Čokoláda na vaření
Píchaná buchta
1 polévková lžíce Tuk

Nutriční hodnoty jedné porce

27% Kalorie 532 kcal
Kilojoule 2 224kJ
18% Sacharidy 64 g
25% Tuky 18 g
1% Sodík 18 mg
10% Bílkoviny 5 g

Píchaná buchta postup přípravy receptu:

1

V míse smícháme všechny suroviny na těsto a šlehačem je vyšleháme.

2

Těsto vlijeme do tukem vymazaného pekáče nebo dortové formy.

3

Pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 30 minut.

4

Příprava polevy: máslo rozpustíme a promícháme s moučkovým cukrem, rumem a kakaem.

5

Upečený, ještě horký korpus rozpícháme špejlí a zalijeme připravenou polevou.

6

Nakonec moučník na povrchu ozdobně přelijeme rozpuštěnou čokoládou.

Komentáře a hodnocení

 
Aleisa
Píchaná buchta
Chtěla jsem vyzkoušet buchtu podle tohoto receptu, ale nakonec po důkladném přečtení jsem si recept upravila v tom, že jsem o dost hodně snížila množství cukru a prášek do pečiva dala celý. Poleva byla spíš hustější a nemělo smysl buchtu po upečení rozpíchávat špejlí , poleva zůstala jen na povrchu. Spíš by se měly důlky udělat např obráceným koncem vařečky. Polevy je docela dost, tak jsem už nedávala čokoládu. Pekla jsem na hlubokém plechu s okraji. Já za sebe recept nedoporučuji.sorry

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
1
1
Špatný recept