Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 55 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 25 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (38%)
ID receptu: 60296

Ingredience

1 špetka Cukr krupice
0,5 kávová lžička Droždí sušené
3 polévková lžíce Mléko polotučné
150 g Mouka chlebová
150 ml Voda pitná
2. těsto
0,5 kávová lžička Droždí sušené
350 g Mouka chlebová
1 polévková lžíce Olej olivový
1,5 kávová lžička Sůl
250 ml Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

48% Kalorie 942 kcal
Kilojoule 3 943kJ
51% Sacharidy 183 g
10% Tuky 8 g
1% Sodík 13 mg
54% Bílkoviny 31 g

Italská ciabatta postup přípravy receptu:

1

Ze všech surovin na 1. těstíčko umícháme kaši a necháme 12 hodin kynout (nejlépe do druhého dne).

2

Potom k vykynutému kvásku přidáme všechny suroviny na 2. těsto a vypracujeme lepivou, řidší hmotu. Necháme pod čistou utěrkou kynout asi 3 h na teplém místě.

3

Vykynuté těsto rozdělíme na 2 díly a každý vyklopíme na plech vyložený pečicím papírem a posypaný moukou. Namočenýma rukama jemně vytahujeme těsto do délky. Pracujeme opatrně, aby neunikaly z těsta vzduchové bublinky. Necháme ještě 20 minut kynout.

4

Ciabatty pečeme v troubě vyhřáté na 220 stupňů Celsia asi 25 minut. Pod plech dáme hrnek s vodou.

Poznámka

Mléko a vodu na 1. těstíčko použijeme vlažné.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept