Jednoduchý recept

Znojemská omáčka

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (40%)
ID receptu: 60305
Kategorie: Omáčky teplé

Ingredience

2 stroužek Česnek
1 ks Cibule
1 polévková lžíce Hořčice plnotučná
1 polévková lžíce Jíška instantní
1 kávová lžička Kmín celý
0,5 kostka Masox
150 g Okurky nakládané
2 polévková lžíce Olej rostlinný
1 kávová lžička Paprika mletá sladká
1 špetka Pepř černý mletý
1 kávová lžička Sůl
500 g Vepřová plec
500 ml Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

19% Kalorie 376 kcal
Kilojoule 1 575kJ
1% Sacharidy 5 g
40% Tuky 30 g
27% Sodík 547 mg
39% Bílkoviny 22 g

Znojemská omáčka postup přípravy receptu:

1

Na oleji v tlakovém hrnci orestujeme jemně nasekanou cibuli. Přisypeme kmín, přidáme na kostky nakrájené maso a znovu orestujeme. Podle chuti osolíme, opepříme, okořeníme mletou paprikou a podlijeme vodou. Vmícháme masox a prolisovaný česnek. Hrnec uzavřeme a omáčku vaříme 20-25 minut, až je maso měkké.

2

Do hotové omáčky přidáme nakrájené nebo nahrubo nastrouhané okurky a ještě chvíli povaříme. Nakonec vmícháme jíšku na zahuštění omáčky.

Poznámka

Znojemskou omáčku podáváme s knedlíky, rýží nebo s těstovinami.

Komentáře a hodnocení

 
rakosnicek
Znojemská omáčka
Pokud nevadí, dovolila jsem si přidat fotoblink. Tahle znojemská je z vepřové plece, ale taky skvělá :-)

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept