Vanilkový anglický krém

30 min.

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
173 kcal
Bílkoviny
5 g
Tuky
8 g
Sacharidy
21 g
Cukr
20 g
Vápník
39 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Vanilkový lusk rozřízneme podélně ostrým nožem, vnitřek hranou nože seškrábneme a obojí vložíme do hrnce zahřátého mléka. Nejprve vanilku v horkém mléce zhruba 15 minut louhujeme, poté necháme přejít varem. Lusk vyjmeme.
  • 2
    Ve střední misce do zhoustnutí rozšleháme žloutky s cukrem. Poté do směsi zašleháme asi polovinu horkého vanilkového mléka. Šleháme, dokud není směs propojená, poté vlijeme do hrnce se zbylým mlékem. Na menším plameni za stálého míchání zahříváme, až krém zhoustne. Dobře mícháme ode dna a krém stíráme ze stěn hrnce, aby krém nehrudkovatěl. Krém se nesmí vařit!
  • 3
    Hotový krém přecedíme přes husté síto nejlépe do porcelánové nádoby a necháme vychladnout. Často během chladnutí mícháme, aby se nedělal na povrchu škraloup.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.