Jednoduchý recept

Vanilkový anglický krém

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 30 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (37%)
ID receptu: 60311

Ingredience

80 g Cukr krupice
4 dl Mléko plnotučné
4 ks Vaječný žloutek slepičí
1 ks Vanilkový lusk

Nutriční hodnoty jedné porce

12% Kalorie 236 kcal
Kilojoule 988kJ
7% Sacharidy 26 g
15% Tuky 11 g
1% Sodík 15 mg
14% Bílkoviny 8 g

Vanilkový anglický krém postup přípravy receptu:

1

Vanilkový lusk rozřízneme podélně ostrým nožem, vnitřek hranou nože seškrábneme a obojí vložíme do hrnce zahřátého mléka. Nejprve vanilku v horkém mléce zhruba 15 minut louhujeme, poté necháme přejít varem. Lusk vyjmeme.

2

Ve střední misce do zhoustnutí rozšleháme žloutky s cukrem. Poté do směsi zašleháme asi polovinu horkého vanilkového mléka. Šleháme, dokud není směs propojená, poté vlijeme do hrnce se zbylým mlékem. Na menším plameni za stálého míchání zahříváme, až krém zhoustne. Dobře mícháme ode dna a krém stíráme ze stěn hrnce, aby krém nehrudkovatěl. Krém se nesmí vařit!

3

Hotový krém přecedíme přes husté síto nejlépe do porcelánové nádoby a necháme vychladnout. Často během chladnutí mícháme, aby se nedělal na povrchu škraloup.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept