Jednoduchý recept

Klevela z lesního ovoce

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 45 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (36%)
ID receptu: 60321

Ingredience

0,5 polévková lžíce Balsamico ocet
30 g Cukr krupice
250 g Lesní plody - mražené
1 polévková lžíce Med včelí
500 ml Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

4% Kalorie 84 kcal
Kilojoule 352kJ
6% Sacharidy 21 g
0% Tuky 0 g
0% Sodík 7 mg
2% Bílkoviny 1 g

Klevela z lesního ovoce postup přípravy receptu:

1

Vodu vlijeme do širšího kastrolu a zahříváme. Do vody vložíme misku s ovocem, zakryjeme a necháme rozmrazit. Zhruba po pěti minutách ovoce promícháme, aby se rozmrazovalo rovnoměrně.

2

Poté ovoce dáme do síta a šťávu z něj necháme okapat do menšího kastrolu. Síto s ovocem odložíme a do šťávy vmícháme cukr, med a ocet. Směs na ohni mícháme, až se cukr rozpustí. Vaříme za stálého míchání do zhoustnutí. Dbáme, aby se sirup nepřichytával dna.

3

Jakmile sirup vychladne, vmícháme do něj okapané ovoce.

4

Klevelu vložíme do misky, překryjeme fólií a uložíme v chladničce.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept