Klevela z lesního ovoce

45 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
3

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
84 kcal
Bílkoviny
1 g
Sacharidy
21 g
Vláknina
3 g
Cukr
15 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Vodu vlijeme do širšího kastrolu a zahříváme. Do vody vložíme misku s ovocem, zakryjeme a necháme rozmrazit. Zhruba po pěti minutách ovoce promícháme, aby se rozmrazovalo rovnoměrně.
  • 2
    Poté ovoce dáme do síta a šťávu z něj necháme okapat do menšího kastrolu. Síto s ovocem odložíme a do šťávy vmícháme cukr, med a ocet. Směs na ohni mícháme, až se cukr rozpustí. Vaříme za stálého míchání do zhoustnutí. Dbáme, aby se sirup nepřichytával dna.
  • 3
    Jakmile sirup vychladne, vmícháme do něj okapané ovoce.
  • 4
    Klevelu vložíme do misky, překryjeme fólií a uložíme v chladničce.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.