Jednoduchý recept

Mandlový čokoládový koláč

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 25 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (37%)
ID receptu: 60325

Ingredience

175 g Cukr krupice
85 g Mandle
230 g Máslo čerstvé
5 ks Vejce slepičí
70 g Čokoláda 70% kakao

Nutriční hodnoty jedné porce

20% Kalorie 394 kcal
Kilojoule 1 648kJ
7% Sacharidy 25 g
41% Tuky 31 g
3% Sodík 51 mg
10% Bílkoviny 5 g

Mandlový čokoládový koláč postup přípravy receptu:

1

Troubu předehřejeme na 180 °C.

2

Dortovou formu vymažeme 10 g rozpuštěného másla a vložíme do lednice.

3

Čokoládu a máslo nakrájíme na kostky. Mandle jemně nastrouháme

4

V míse rozmícháme vejce, přidáme k nim cukr a pečlivě rozšleháme.

5

V kastrole na mírném plameni rozpouštíme máslo a čokoládu. Odstavíme z ohně, jakmile je máslo rozpuštěné a mícháme, dokud se nerozpustí i čokoláda a nevznikne hladká hmota.

6

Čokoládovou hmotu vmícháme do vajec, přidáme strouhané mandle a promícháme.

7

Těsto vlijeme do připravené formy a pečeme zhruba 25 minut. Zda je těsto upečené, zkusíme vpíchnutím špejle. Pokud se těsto nelepí, je koláč hotový.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept