Recept

Čokoládový koláč s vlašskými ořechy

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 55 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 35 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (37%)
ID receptu: 60326

Ingredience

200 g Cukr krupice
140 g Mouka pšeničná hladká
210 g Máslo čerstvé
125 g Ořechy vlašské
1 špetka Sůl
0,3 kávová lžička Tresť vanilková
4 ks Vejce slepičí
120 g Čokoláda 70% kakao

Nutriční hodnoty jedné porce

29% Kalorie 571 kcal
Kilojoule 2 388kJ
13% Sacharidy 45 g
55% Tuky 41 g
2% Sodík 42 mg
16% Bílkoviny 9 g

Čokoládový koláč s vlašskými ořechy postup přípravy receptu:

1

Troubu předehřejeme na 180°C.

2

Dortovou formu, nejlépe čtvercovou, vymažeme 10 g rozpuštěného másla a dáme do chladničky ztuhnout. Ořechová jádra nahrubo nasekáme. Máslo nakrájíme na menší kostky. Čokoládu nalámeme na kousky.

3

Ve větším kastrole se silným dnem rozpustíme máslo a čokoládu, stále mícháme, až se vytvoří hladká hmota. Vmícháme cukr a zhruba ještě 2,5 minuty zahříváme a mícháme (cukr se nerozpustí beze zbytku). Hmotu přelijeme do čisté misky a necháme zhruba 8 – 10 minut chladnout.

4

Do vychladlé hmoty postupně vmícháme vejce a přimícháme esenci.

5

V další míse smícháme sypké suroviny a tuto směs vmícháme do rozpuštěné čokolády. Mícháme pečlivě, až se utvoří kompaktní hmota. Na závěr přimícháme ořechy.

6

Těsto vlijeme do připravené formy a pečeme zhruba 20 – 25 minut. Zda je těsto upečené, poznáme vpíchnutím špejle. Pokud se těsto na špejli lepí minimálně, je koláč upečený.

7

Koláč necháme vychladnout a podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept