Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 47 minut
Doba přípravy: 12 minut
Doba vaření: 35 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (37%)
ID receptu: 60327

Ingredience

150 g Cukr krupice
1 polévková lžíce Kakao - prášek
20 g Mouka pšeničná hladká
145 g Máslo čerstvé
3 ks Vejce slepičí
140 ml Voda pitná
200 g Čokoláda 70% kakao

Nutriční hodnoty jedné porce

31% Kalorie 606 kcal
Kilojoule 2 537kJ
13% Sacharidy 47 g
58% Tuky 44 g
3% Sodík 53 mg
15% Bílkoviny 8 g

Lanýžový koláč postup přípravy receptu:

1

Troubu předehřejeme na 180°C.

2

Dortovou formu vymažeme 10 g rozpuštěného másla a dáme vychladit do ledničky (vy ztuhnutí másla vyložíme dno formy pečicím papírem).

3

Máslo a čokoládu nakrájíme na kousky.

4

V misce rozšleháme vejce. Ve větším rendlíku rozpustíme vodu s cukrem, necháme přejít varem a odstavíme. Do vody s cukrem vmícháme čokoládu a mícháme, až se čokoláda rozpustí. Poté přidáme máslo a mícháme, dokud se nerozpustí. Zhruba po 6 minutách přimícháme rozšlehaná vejce. Na závěr vmícháme pečlivě mouku, nejlépe metličkou.

5

Směs vlijeme do připravené formy. Vložíme do předehřáté trouby, pod mřížku dáme pekáč s horkou vodou, aby se koláč pekl „v páře“.

6

Upečený koláč necháme asi 6 minut zchladnout na mřížce, poté vyklopíme na servírovací talíř a necháme zcela vychladnout. Poté přikryjeme potravinovou fólií a uložíme v chladničce.

7

Před podáváním koláč posypeme přes sítko kakaem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept