Banánky z odpalovaného těsta - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Banánky z odpalovaného těsta
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | Haas |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (42%) |
ID receptu: | 60332 |
Kategorie: | Poháry, ovoce |
Ingredience
50 g | Máslo čerstvé |
75 g | Mouka pšeničná hladká |
0,3 kávová lžička | Sůl |
2 ks | Vejce slepičí |
1,2 dl | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 226,2mg |
---|---|
Cholesterol | 137,7mg |
Draslík | 38,9mg |
Vláknina | 0,0mg |
Vitamín A | 141,2mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 14,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Vejce slepičí, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Sůl nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.

Banánky z odpalovaného těsta postup přípravy receptu:
1 | Máslo pokrájíme. Troubu předehřejeme na 220 °C, plech vyložíme pečicím papírem. |
2 | V míse ušleháme vejce. |
3 | Do hlubšího kastrolu vlijeme vodu, přidáme sůl a máslo. Zahříváme do rozpuštění másla. Jakmile se směs začne vařit, stáhneme ze sporáku a vsypeme mouku. Mícháme, až se těsto nelepí na stěny kastrolu. Poté postupně vmícháme vejce a dobře vymícháme. |
4 | Těsto naplníme do sáčku se zdobítkem a na plechu tvoříme banánky (velikost si určíme podle vkusu). Musíme dělat mezi nimi odstupy, těsto nabude na objemu. |
5 | Bánánky pečeme cca 10 minut při 220 °C, poté ještě cca 5 při pootevřené troubě. |
Poznámka
Plníme podle vlastní chuti.