Jednoduchý recept

Jablečný koláč karamelový

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 110 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 80 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (37%)
ID receptu: 60343

Ingredience

200 g Cukr krupice
1 kg Jablka
60 g Máslo
65 ml Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

15% Kalorie 290 kcal
Kilojoule 1 212kJ
16% Sacharidy 56 g
0% Tuky 0 g
0% Sodík 2 mg
1% Bílkoviny 0 g

Jablečný koláč karamelový postup přípravy receptu:

1

Troubu předehřejeme na 220 °C. Máslo nakrájíme na kostičky. Jablka oloupeme, nakrájíme na čtvrtky a vykrájíme jádřince.

2

Do hlubšího kastrolu vlijeme vodu, vsypeme cukr a na mírném plameni za stálého míchání zahříváme, až se cukr rozpustí. Když se začne směs vařit, přestaneme míchat a necháme ji zbarvit do světle hněda. Poté sundáme ze sporáku a zašleháme máslo. Směs vlijeme do dortové formy. Na karamel naskládáme jablka řezem dolů.

3

Vložíme do předehřáté trouby a pečeme cca 75 minut. Zhruba 15 minut před koncem pečení vyválíme z drobenkového těsta kolo, které položíme na jablka.

4

Po upečení koláč hned obrátíme na mísu a necháme vychladnout.

Poznámka

Těsto drobenkové Na vál do mouky (cca 20 g odložíme na vyválení) nakrájíme máslo a rychle mnutím rozdrobíme. V drobence uděláme důlek, do něj vlijeme rozšlehané vejce, vodu, přisypeme cukr a sůl. Vypracujeme rychle těsto, utvoříme bochánek, který rozválíme na 4 cm vysokou placku, zabalíme do fólie a necháme v lednici vychladnout. 200 g mouka pšeničná hladká 100 g máslo čerstvé 20 ml voda pitná 25 g cukr krupice 1/4 lžička sůl 1 ks vejce slepičí

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept