Jablečný koláč karamelový

110 min.
Evropa

Ingredience

    • 200gramůCukr krupice
    • 65mililitrůVoda pitná
    • 60gramůMáslo
    • 1kilogramJablka
Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
216 kcal
Sacharidy
56 g
Vláknina
3 g
Cukr
50 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Troubu předehřejeme na 220 °C. Máslo nakrájíme na kostičky. Jablka oloupeme, nakrájíme na čtvrtky a vykrájíme jádřince.
  • 2
    Do hlubšího kastrolu vlijeme vodu, vsypeme cukr a na mírném plameni za stálého míchání zahříváme, až se cukr rozpustí. Když se začne směs vařit, přestaneme míchat a necháme ji zbarvit do světle hněda. Poté sundáme ze sporáku a zašleháme máslo. Směs vlijeme do dortové formy. Na karamel naskládáme jablka řezem dolů.
  • 3
    Vložíme do předehřáté trouby a pečeme cca 75 minut. Zhruba 15 minut před koncem pečení vyválíme z drobenkového těsta kolo, které položíme na jablka.
  • 4
    Po upečení koláč hned obrátíme na mísu a necháme vychladnout.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.