Recept

Smetanový koláč s višněmi

  • Francie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 35 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (52%)
ID receptu: 60357

Ingredience

1 polévková lžíce Cukr moučka
1 kávová lžička Vanilkový cukr
400 g Višně
Těsto
100 g Cukr moučka
50 g Mandle
1 polévková lžíce Mouka polohrubá
2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
3 ks Vejce slepičí
Na vymazání formy
2 polévková lžíce Mouka polohrubá
8 g Máslo

Nutriční hodnoty jedné porce

7% Kalorie 147 kcal
Kilojoule 617kJ
2% Sacharidy 7 g
3% Tuky 2 g
2% Sodík 32 mg
6% Bílkoviny 3 g

Smetanový koláč s višněmi postup přípravy receptu:

1

Omyté višně necháme okapat, vyloupeme je a necháme v misce. Koláčovou formu vymažeme máslem a vysypeme polohrubou moukou. Do druhé misky si nastrouháme oloupané mandle. Troubu vyhřejeme na 190°C.

2

V míse utřeme žloutky s cukrem do pěny. Bílky vyšleháme na tuhý sníh. Postupně přiléváme smetanu, důkladně mícháme, až se směs spojí. Dále přimícháme mouku a strouhané mandle. Směs musí být dobře spojená. Nakonec zlehka vmícháme sníh z bílků.

3

Na dno koláčové formy poklademe 1/2 višní, které přelijeme těstem. Druhou polovinu višní poklademe na povrch těsta.

4

Koláč pečeme přibližně 20 minut dozlatova. Teplý koláč nakrájíme, posypeme moučkovým cukrem promíchaný s vanilkovým cukrem a podáváme.

Poznámka

Když višně vypeckujeme, bude koláč šťavnatější. Můžeme použít i višně celé, případně i jiné čerstvé ovoce.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept