Smažený toustový chléb se skořicí

18 min.
Francie

Ingredience

    • 1lžíceOlej slunečnicový
    • 8kusůToustový chléb pšeničný světlý
    • 24gramůMáslo
  • Na posypání
    • 1lžíceCukr moučka
    • 1lžičkaSkořice mletá
    • 0,5lžičkaVanilkový cukr
  • Vaječno-smetanové směs
Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
98 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
7 g
Sacharidy
1 g
Vláknina
133 mg
Cukr
452 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    V misce vyšleháme vejce se smetanou, cukrem, vanilkovým cukrem a špetkou soli.
  • 2
    Ve větší pánvi si rozhřejeme máslo s olejem. Plátky toustového chleba namáčíme z obou stran do vaječno-smetanové směsi a smažíme je dozlatova z obou stran.
  • 3
    Moučkový cukr smícháme se skořicí a vanilkovým cukrem. Usmažené chlebíky posypeme připravenou cukrovou směsí a hned teplé podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
st 9. 9. 2015
Smažený toustový chléb se skořicí
Výborná snídaně. Dříve jsme to dělávali se starším opečeným rohlíkem. Děti to milují takto na sladko 🙂.