Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 55 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 25 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (55%)
ID receptu: 60361
Kategorie: Koblihy, vdolky

Ingredience

Těsto
1 ks Citrony
100 g Cukr moučka
2 kávová lžička Kypřící prášek do pečiva
255 g Mouka pšeničná hladká T 650
1 polévková lžíce Olej rostlinný
1 kávová lžička Rum
120 ml Smetana 16% (pochoutková)
1 špetka Sůl
2 ks Vejce slepičí
Na posypání
2 polévková lžíce Cukr moučka
1 kávová lžička Vanilkový cukr
Koblížky s citrónem
1 l Olej stolní

Nutriční hodnoty jedné porce

10% Kalorie 199 kcal
Kilojoule 833kJ
3% Sacharidy 10 g
22% Tuky 17 g
0% Sodík 8 mg
4% Bílkoviny 2 g

Koblížky s citrónem postup přípravy receptu:

1

Do mísy prosejeme hladkou mouku s kypřícím práškem do pečiva a solí. Vajíčka rozklepneme, oddělíme žloutky a bílky. Z omytého a osušeného citrónu nastrouháme do misky kůru. Bílky si vyšleháme na sníh.

2

V druhé misce vymícháme žloutky s cukrem do pěny, přidáme k nim lahůdkovou zakysanou smetanu, olej, rum a nastrouhanou kůru z citrónu a šťávu z celého citrónu. Směs dobře smícháme a dáme ji k připravené mouce. Těsto dobře propracujeme a nakonec přimícháme našlehané bílky. Znovu vše propracujeme, těsto zakryjeme potravinářskou fólií a dáme ho odpočinout na 1 hodinu do chladničky.

3

Těsto dáme na pomoučený vál, zlehka ho vyválíme do výšky asi 3 cm. Formičkou o průměru 4-5 cm vykrojíme koblížky. Ve fritovacím hrnci rozpálíme olej podle návodu. Z koblížků před smažením metličkou odstraníme přebytečnou mouku. Smažíme z každé strany 3-4 minuty do zlatohněda, bez použití fritovacího koše.

4

Usmažené koblížky poklademe na chvilku na papírovou utěrku. Pak je dáme na servírovací mísu, posypeme práškovým cukrem smíchaným s vanilkovým cukrem a podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept