Třešňový koláč s kakaem

45 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
137 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
1 g
Sacharidy
30 g
Vláknina
2 g
Cukr
17 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Troubu předehřejeme na 170 °C, dortovou formu vyložíme pečicím papírem.
  • 2
    Tmavé omyté třešně necháme okapat, poté vypeckujeme a rozpůlíme.
  • 3
    Oddělíme žloutky od bílků (žloutky použijeme v kuchyni jinak), z bílků v míse ušleháme pevný sníh s polovinou krupicového cukru a s vanilkovou dření (lusk rozřízneme a tupou stranou vyškrábneme dřeň).
  • 4
    V míse promícháme mouku s kakaem a solí, směs nasypeme na ušlehané bílky a opatrně vmícháme. Těsto nalijeme do formy, uhladíme a poklademe třešněmi. Pečeme zhruba 20 – 25 minut.
  • 5
    Upečený koláč necháme asi 15 minut zchladnout ve formě, poté vyjmeme a necháme vychladnout na mřížce. Před podáváním sypeme moučkovým cukrem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.