Recept

Třešňový koláč s kakaem

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 45 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 25 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (37%)
ID receptu: 60376

Ingredience

100 g Cukr krupice
2 polévková lžíce Cukr moučka
5 polévková lžíce Kakao - prášek
50 g Mouka pšeničná hladká
1 špetka Sůl
350 g Třešně
5 ks Vaječný bílek slepičí
1 ks Vanilkový lusk

Nutriční hodnoty jedné porce

7% Kalorie 137 kcal
Kilojoule 571kJ
8% Sacharidy 30 g
1% Tuky 1 g
3% Sodík 60 mg
10% Bílkoviny 6 g

Třešňový koláč s kakaem postup přípravy receptu:

1

Troubu předehřejeme na 170 °C, dortovou formu vyložíme pečicím papírem.

2

Tmavé omyté třešně necháme okapat, poté vypeckujeme a rozpůlíme.

3

Oddělíme žloutky od bílků (žloutky použijeme v kuchyni jinak), z bílků v míse ušleháme pevný sníh s polovinou krupicového cukru a s vanilkovou dření (lusk rozřízneme a tupou stranou vyškrábneme dřeň).

4

V míse promícháme mouku s kakaem a solí, směs nasypeme na ušlehané bílky a opatrně vmícháme. Těsto nalijeme do formy, uhladíme a poklademe třešněmi. Pečeme zhruba 20 – 25 minut.

5

Upečený koláč necháme asi 15 minut zchladnout ve formě, poté vyjmeme a necháme vychladnout na mřížce. Před podáváním sypeme moučkovým cukrem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept