Recept

Křehký borůvkový koláč s krupicovou náplní

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 95 minut
Doba přípravy: 65 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (37%)
ID receptu: 60378

Ingredience

Těsto
4 polévková lžíce Cukr krupice
1 ks Cukr vanilka
6 polévková lžíce Hrách
1,5 kávová lžička Kypřicí prášek do pečiva
260 g Mouka pšeničná hladká
135 g Máslo čerstvé
1 špetka Sůl
1 ks Vejce slepičí
Náplň
500 g Borůvky
0,5 polévková lžíce Citronová kůra
4 polévková lžíce Cukr krupice
125 g Krupice pšeničná
500 ml Mléko plnotučné
30 g Rozinky
2 polévková lžíce Rum
2 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

33% Kalorie 656 kcal
Kilojoule 2 745kJ
26% Sacharidy 93 g
34% Tuky 25 g
2% Sodík 42 mg
28% Bílkoviny 16 g

Křehký borůvkový koláč s krupicovou náplní postup přípravy receptu:

1

Troubu předehřejeme na 170 °C, formu vytřeme 10 g másla. Borůvky opláchneme a necháme okapat.

2

Těsto připravíme smícháním všech surovin, utvoříme bochánek a ve fólii ho necháme v chladničce asi 20 minut odpočinout.

3

Poté těsto rozválíme a vložíme do vymazané formy (utvoříme okraje). Zakryjeme pečicím papírem, zatížíme sušeným hrachem a pečeme zhruba 10 minut. Z upečeného koláče odstraníme hrách i papír.

4

Náplň připravíme svařením mléka v hrnci, do kterého vsypeme za stálého míchání cukr s krupicí. Vaříme na mírném plameni a mícháme ode dna. Přimícháme žloutky (z bílků ušleháme pevný sníh) a zbylé suroviny. Sníh opatrně vmícháme do chladnoucí kaše. Na závěr přidáme okapané borůvky.

5

Směs narovnáme do předpečeného koláče, uhladíme a pečeme zhruba 20 minut.

6

Upečený koláč necháme asi 15 minut zchladnout ve formě, poté vyjmeme a necháme vychladnout na mřížce.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept