Recept

Ovocný koláč s ricottou

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (36%)
ID receptu: 60381

Ingredience

Těsto
2 polévková lžíce Cukr krupice
4 polévková lžíce Hrách
125 g Mouka polohrubá
70 g Máslo čerstvé
1 špetka Sůl
2 ks Vaječný žloutek slepičí
Náplň
100 g Borůvky
200 g Jahody
2 polévková lžíce Med včelí
2 polévková lžíce Pomerančová kůra
200 g Ricotta
100 g Tvaroh měkký
1 ks Želatina v prášku

Nutriční hodnoty jedné porce

16% Kalorie 324 kcal
Kilojoule 1 355kJ
10% Sacharidy 35 g
21% Tuky 16 g
0% Sodík 6 mg
18% Bílkoviny 10 g

Ovocný koláč s ricottou postup přípravy receptu:

1

Troubu předehřejeme na 180 °C. Jahody nakrájíme na kousky a spolu s borůvkami opláchneme a necháme okapat. Formu vytřeme máslem.

2

Na vál prosejeme mouku, přidáme cukr a sůl. Uprostřed uděláme důlek, do kterého vlijeme žloutky a nakrájíme 60 g másla. Vypracujeme hladké těsto, které zabalíme do fólie a necháme v chladničce alespoň hodinu odpočinout.

3

Na vále rozválíme placku, vložíme do formy, vytvarujeme, na těsto položíme pečicí papír a poklademe sušeným hrachem. Těsto necháme asi 20 minut v chladu. Poté pečeme v předehřáté troubě asi 12 minut. Z těsta odstraníme hrách i papír a pečeme dalších 5 minut.

4

Upečený koláč nechám vychladnout na mřížce, poté opatrně vyklopíme z formy a položíme na mísu.

5

V míse utřeme tvaroh s ricottou, pomerančovou kůrou a tekutým medem.

6

Na dno koláče vlijeme tvarohovou náplň, tu poklademe ovocem a potřeme želatinou, kterou jsme připravili podle návodu na sáčku.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept