Recept

Dort s rebarborou a sněhem

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 85 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 55 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (37%)
ID receptu: 60382

Ingredience

Těsto
1 ks Citron
125 g Cukr krupice
0,3 kávová lžička Hřebíček mletý
1 kávová lžička Kypřicí prášek do pečiva
60 g Maizena - kukuřičný škrob
150 g Mouka polohrubá
125 g Máslo čerstvé
0,5 kávová lžička Skořice mletá
1 špetka Sůl
3 ks Vejce slepičí
Náplň
1,5 kávová lžička Citronová šťáva
120 g Cukr krupice
20 g Mandle
3 polévková lžíce Marmeláda meruňková
60 g Med včelí
500 g Reveň (Rebarbora)

Nutriční hodnoty jedné porce

28% Kalorie 543 kcal
Kilojoule 2 273kJ
24% Sacharidy 86 g
28% Tuky 21 g
2% Sodík 45 mg
13% Bílkoviny 8 g

Dort s rebarborou a sněhem postup přípravy receptu:

1

Troubu předehřejeme na 190 °C, dortovou formu vymažeme 10 g másla.

2

Mandle oloupeme, nakrájíme na lupínky a na suché pánvi lehce opražíme.

3

Rebarboru opláchneme, oloupeme vlákna a rebarboru nakrájíme na plátky asi 2,5 cm široké. Citron dobře omyjeme, kůru nastrouháme a vymačkáme šťávu. Dvě vejce rozklepneme a oddělíme žloutky od bílků.

4

Žloutky spolu se zbylým vejcem a ostatními surovinami vypracujeme do hladkého těsta.

5

Hotové těsto dáme do formy, poklademe rebarborou, posypeme asi 100 g cukru a pečeme přibližně 40 minut.

6

Bílky s citronovou šťávou ušleháme do pevného sněhu. Dort sněhem ozdobíme podle vlastního vkusu a pečeme ještě asi čtvrt hodiny.

7

Upečený dort necháme ve formě zchladnout asi 15 minut, poté vyjmeme z formy a necháme vychladnout na mřížce.

8

Boky dortu natřeme zavařeninou a zdobíme mandlovými plátky.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept