Dort s rebarborou a sněhem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 85 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Dort s rebarborou a sněhem
Celkový čas: | 85 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 55 minut |
Autor: | Haas |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (42%) |
ID receptu: | 60382 |
Kategorie: | Pečené dorty |
Ingredience
Těsto | |
---|---|
1 ks | Citron |
125 g | Cukr krupice |
0,3 kávová lžička | Hřebíček mletý |
1 kávová lžička | Kypřicí prášek do pečiva |
60 g | Maizena - kukuřičný škrob |
125 g | Máslo čerstvé |
150 g | Mouka polohrubá |
0,5 kávová lžička | Skořice mletá |
1 špetka | Sůl |
3 ks | Vejce slepičí |
Náplň | |
1,5 kávová lžička | Citronová šťáva |
120 g | Cukr krupice |
20 g | Mandle |
3 polévková lžíce | Marmeláda meruňková |
60 g | Med včelí |
500 g | Reveň (Rebarbora) |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 80g |
---|---|
Cholesterol | 147,7mg |
Draslík | 346,4mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 226,6mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 7,1mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 55,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Hřebíček mletý, Kypřicí prášek do pečiva, Vejce slepičí, Citronová šťáva, Cukr krupice, Med včelí, Reveň (Rebarbora) mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Maizena - kukuřičný škrob, Máslo čerstvé, Mouka polohrubá, Marmeláda meruňková mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Citron, Skořice mletá, Sůl, Mandle nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Dort s rebarborou a sněhem postup přípravy receptu:
1 | Troubu předehřejeme na 190 °C, dortovou formu vymažeme 10 g másla. |
2 | Mandle oloupeme, nakrájíme na lupínky a na suché pánvi lehce opražíme. |
3 | Rebarboru opláchneme, oloupeme vlákna a rebarboru nakrájíme na plátky asi 2,5 cm široké. Citron dobře omyjeme, kůru nastrouháme a vymačkáme šťávu. Dvě vejce rozklepneme a oddělíme žloutky od bílků. |
4 | Žloutky spolu se zbylým vejcem a ostatními surovinami vypracujeme do hladkého těsta. |
5 | Hotové těsto dáme do formy, poklademe rebarborou, posypeme asi 100 g cukru a pečeme přibližně 40 minut. |
6 | Bílky s citronovou šťávou ušleháme do pevného sněhu. Dort sněhem ozdobíme podle vlastního vkusu a pečeme ještě asi čtvrt hodiny. |
7 | Upečený dort necháme ve formě zchladnout asi 15 minut, poté vyjmeme z formy a necháme vychladnout na mřížce. |
8 | Boky dortu natřeme zavařeninou a zdobíme mandlovými plátky. |