Recept

Pečená kachní stehna s brambory a rukolou

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 130 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 100 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (52%)
ID receptu: 60395

Ingredience

Šťouchané brambory
1 kg Brambory
0,5 kávová lžička Kmín celý
1 polévková lžíce Máslo
2 špetka Pepř bílý
100 g Rukola
1 kávová lžička Sůl
1,5 l Voda pitná
Pečená kachní stehna
4 ks Kachní stehna
1 kávová lžička Kmín drcený
4 kávová lžička Pepř 4 barev
1 kávová lžička Sůl
400 dl Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

32% Kalorie 635 kcal
Kilojoule 2 656kJ
10% Sacharidy 37 g
32% Tuky 24 g
33% Sodík 667 mg
108% Bílkoviny 61 g

Pečená kachní stehna s brambory a rukolou postup přípravy receptu:

1

Troubu předehřejeme na 220°C. Před pečením omytá a osušená kachní stehna dáme do pekáče, posypeme je z každé strany solí, drceným kmínem a čerstvě pomletým pepřem 4 barev. Kachní stehna budeme péct při teplotě 180-190°C. Přibližně po 20 minutách stehna podlijeme vařící vodou, pekáček zakryjeme víkem nebo alobalem a pečeme dále asi 1 hodinu. V průběhu pečení stehna otáčíme a odebereme trochu vypečeného sádla, které si odložíme do hrnečku. po hodině stehna dopečeme bez zakrytí a pečeme ještě 20 minut do zlatohněda.

2

Mezitím promyjeme rukolu, necháme ji okapat a pokrájíme ji na větší kousky. Omyté brambory oloupeme, nakrájíme je na větší kostky, dáme do hrnce s vodou, přidáme sůl a kmín. Vaříme přibližně 30 minut před dopečením kachních stehen pod pokličkou doměkka. Uvařené brambory scedíme, přidáme k nim lžíci másla, 2 lžíce vypečeného sádla z kachních stehen a rozšťoucháme je. Nakonec do nich přimícháme rukolu a dochutíme bílým pepřem. Brambory udržujeme pod pokličkou horké.

3

Upečená kachní stehna položíme na rozpálenou pánev s nepřilnavým dnem, zakryjeme je poklicí nebo alobalem a opečeme je z každé strany 1-3 minuty dokřupava.

4

Na talíře rozdělíme šťouchané brambory, kachní stehna a podáváme.

Poznámka

Solit kachní stechna můžeme podle chuti a velikosti.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept