Jednoduchý recept

Pyré z vypečených rajčat

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 35 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (52%)
ID receptu: 60405

Ingredience

4 polévková lžíce Olej olivový
1 kg Rajčata
1 polévková lžíce Tymián
3 polévková lžíce Voda pitná
4 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

5% Kalorie 102 kcal
Kilojoule 428kJ
3% Sacharidy 10 g
9% Tuky 7 g
1% Sodík 13 mg
4% Bílkoviny 2 g

Pyré z vypečených rajčat postup přípravy receptu:

1

Očištěné velké stroužky česneku posekáme nadrobno. Čerstvý tymián a čerstvou majoránku opláchneme pod tekoucí vodou, necháme okapat a posekáme nadrobno.

2

Omytá, osušená, dobře vyzrálá rajčata nakrájíme na kostky nebo osminky (podle velikosti rajčat).

3

V hlubší pánvi rozehřejeme olivový olej, na něm si za stálého míchání orestujeme (asi 2 minuty) dorůžova česnek. Přidáme pokrájená rajčata, bylinky, promícháme a při střední teplotě rajčata rozpečeme. Občas směs promícháme. Pečeme je tak dlouho, až vzniklé pyré zesládne. Dáváme pozor, aby se rajčata nepřipekla. Jakmile se rajčata začnou přichytávat ke dnu pánve, přilijeme nepatrně vodu (2-3 lžíce), promícháme a plotnu vypneme.

Poznámka

Vzniklou hustou omáčku - pyré z vypečených rajčat podáváme teplé k italským těstovinám. Podle sladkosti rajčat můžeme hotové pyré dochutit citrónovou šťávou, drobně nasekanými lístky čerstvé majoránky (asi 1/2 lžíce) i solí.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept