Moje lečo na maďarský způsob - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 55 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Moje lečo na maďarský způsob
Celkový čas: | 55 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | xenia1 |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (55%) |
ID receptu: | 60407 |
Kategorie: | Zelenina |
Ingredience
220 g | Cibule |
2 kávová lžička | Cukr třtinový |
30 ml | Olej slunečnicový |
1 kávová lžička | Paprika sladká |
550 g | Paprika zelená |
0,5 kávová lžička | Pepř černý mletý |
500 g | Rajčata |
1 kávová lžička | Sůl |
4 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 20g |
---|---|
Cholesterol | 245,3mg |
Draslík | 701,1mg |
Vláknina | 10g |
Vitamín A | 2g |
Vitamín B6 | 0,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 130,5mg |
Vitamín E | 3,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Cukr třtinový, Paprika zelená, Rajčata, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Olej slunečnicový, Paprika sladká, Sůl nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.

Moje lečo na maďarský způsob postup přípravy receptu:
1 | Zralá rajčata a masité, světlezelené (převážně nepálivé) papriky omyjeme, necháme okapat. Papriky rozkrojíme, zbavíme jadřinců, nakrájíme na proužky a odložíme do mísy. Rajčata pokrájíme na větší kostičky nebo osminky a odložíme je do druhé mísy. Očištěnou cibuli rozpůlíme a nakrájíme tenčí plátky. |
2 | V hlubší větší pánvi rozehřejeme slunečnicový olej, na něm krátce orestujeme cibuli. Po 1-2 minutách přidáme nakrájené proužky paprik, promícháme, snížíme teplotu a papriky s cibulí dusíme pod poklicí. Občas směs promícháme a přibližně za 6-10 minut je paprika poloměkká. Přidáme sladkou papriku, promícháme, následně přidáme rajčata, znovu promícháme a dusíme pod poklicí dalších 10 minut. Směs ochutíme solí, pepřem a podle kyslosti rajčat i cukrem. Pokud zelenina pustila hodně šťávy, odložíme poklici a necháme tekutinu odpařit. (Zelenina by měla být šťavnatá, ale neměla by ve šťávě "plavat".) |
3 | Nakonec do hotového leča rozklepneme vejce, necháme je 1-2 minuty zatuhnout, až potom je zlehka zamícháme. Po chvilce pánev odstavíme z plotny, vajíčka v leču dojdou. Dochutíme solí, pepřem a ihned podáváme. |