Jednoduchý recept

České tvarohové knedlíky s meruňkami a perníkem

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 22 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 2 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (52%)
ID receptu: 60437

Ingredience

4 polévková lžíce Cukr moučka
15 ks Meruňky
90 g Máslo
80 g Perník
1,5 kávová lžička Sůl
3 l Voda pitná
Těsto
200 g Mouka pšeničná hrubá
500 g Tvaroh měkký

Nutriční hodnoty jedné porce

33% Kalorie 660 kcal
Kilojoule 2 763kJ
21% Sacharidy 76 g
2% Tuky 2 g
2% Sodík 40 mg
50% Bílkoviny 28 g

České tvarohové knedlíky s meruňkami a perníkem postup přípravy receptu:

1

Nejdříve omyjeme menší, zralé, ale ne příliš měkké meruňky, osušíme je, částečně nakrojíme a vyjmeme pecky (meruňka tak zůstane vcelku.) Pak postavíme na plotnu velký hrnec s vodou a solí a necháme ji pomalu přivést k varu.

2

Perník na nastrouhání nastrouháme do misky na hrubším struhadle. V malém rendlíku rozpustíme máslo.

3

Do mísy dáme hrubou mouku, měkký tvaroh, vše promícháme a těsto si dáme na pomoučený vál (moukou nešetříme). Rukama vypracujeme vláčné těsto, ze kterého vytvoříme váleček silný asi 5 cm. Ostrým nožem z válečku nakrájíme 15 kousků, z každého utvoříme placičku, do které zabalíme meruňku. Těsto musíme dobře uzavřít a v dlaních dotvoříme kulatý knedlík.

4

Knedlíky opatrně naházíme do vroucí vody a opatrně je promícháme. Voda se musí vařit pomalu. Jakmile knedlíky vyplavou na povrch, vaříme je 1-2 minuty. Vyjmeme je děrovanou naběračkou, hned je poklademe na talíře, posypeme moučkovým cukrem, nastrouhaným perníkem, polijeme rozpuštěným máslem a podáváme. Dobrou chuť.

Poznámka

Mouka na vál podle potřeby.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept