Recept

Klasický citronový meringue páj

  • Francie
Palec nahoru
1
Palec dolu
0
5
Ověřený recept
5 1 Klasický citronový meringue páj 5 1
Celkový čas: 70 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 60 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (98%)
ID receptu: 60482

Ingredience

2 kávová lžička Citronová kůra
125 ml Citrónová šťáva
210 g Cukr krupice
105 g Cukr krystal
3 kávová lžička Cukr moučka
75 g Maizena - kukuřičný škrob
225 g Mouka pšeničná hladká
200 g Máslo čerstvé
4 ks Vaječný bílek slepičí
4 ks žloutek
320 ml Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

29% Kalorie 568 kcal
Kilojoule 2 377kJ
21% Sacharidy 74 g
37% Tuky 28 g
2% Sodík 47 mg
13% Bílkoviny 7 g

Klasický citronový meringue páj postup přípravy receptu:

1

Z mouky, cukru moučky a 140 g studeného másla vytvoříme jakousi drobenku. Přidáme jeden žloutek a 2 lžíce ledové vody a vytvoříme hladké těsto. Necháme ho 30 minut v lednici zabalené do fólie.

2

Těsto vyválíme na 3 mm tlustý plát a vyložíme jím koláčovou formu. Spodek propícháme vidličkou, zatížíme fazolemi a pečeme 10 min na 200 °C. Poté odsypeme fazole a pečeme ještě 20 minut.

3

Smícháme škrob, cukr krupice, citronovou šťávu a 310 ml vody. Mícháme, aby se vše rozpustilo, poté povaříme na hustý krém. Necháme trochu vychladnout a přidáme citronovou kůru, žloutky a 60 g másla. Dáme do koláče.

4

Bílky vyšleháme s cukrem do pěny. Navrstvíme na koláč. Pečeme ještě 10 minut dozlatova.

5

Podáváme až koláč zchladne.

Poznámka

Meringue je francouzské označení pro pěnovou čepici.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
1
Palec dolu
0
5
Ověřený recept