Jednoduchý recept

Pečený lilek se sýrem Grand Moravia a rozmarýnem

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (52%)
ID receptu: 60498

Ingredience

4 ks Lilek
4 kávová lžička Pepř 4 barev
4 ks Rajčata
2 polévková lžíce Rozmarýn čerstvý
110 g Sýr Gran Moravia
1 kávová lžička Sůl
70 ml Vegetol
4 krajíc chleba z pekárny
3 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

31% Kalorie 615 kcal
Kilojoule 2 575kJ
7% Sacharidy 26 g
70% Tuky 52 g
0% Sodík 9 mg
38% Bílkoviny 22 g

Pečený lilek se sýrem Grand Moravia a rozmarýnem postup přípravy receptu:

1

Nejdříve si předehřejeme troubu na 180°C. Sýr Gran Moravia jemně nastrouháme. Očištěné stroužky česneku utřeme se solí a dáme do misky. Čerstvé lístky z rozmarýnu posekáme nadrobno a přidáme je k česneku. Přilijeme olej a vše dobře promícháme. Z omytých a osušených lilků odkrojíme stopky, lilky podélně rozkrojíme, položíme na plech vyložený pečícím papírem a na každou rozkrojenou stranu lilku uděláme ostrým nožem několik zářezů do tvaru křížů, potřeme je připravenou česnekovou směsí a posypeme čerstvě pomletým pepřem 4 barev.

2

Lilky posypeme sýrem a dáme je péct na 30 minut. Mezitím si omyjeme 4 větší rajčata, které nakrájíme na osminky. Upečené lilky dáme na talíře, obložíme je pokrájenými rajčaty a podáváme s čerstvým chlebem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept