Candát zámecký dušený

40 min.
Česká republika
Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
262 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
21 g
Sacharidy
8 g
Vláknina
277 mg
Cukr
5 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Candáta zbaveného kůže naporcujeme na silnější kousky a osolíme. Vložíme do pánve na rozehřáté máslo.
  • 2
    Pokapeme citronovou šťávou, zalijeme 5 cl bílého šumivého vína a přikryjeme pergamenovým papírem, který potřeme máslem.
  • 3
    Dusíme a po chvilce přidáme několik kuliček hroznového vína. Necháme ještě chvilku podusit, pak papír odstraníme, slijeme vypečenou šťávu a tu použijeme k přípravě omáčky na přelití již hotového pokrmu.
  • 4
    Do slité šťávy přidáme šumivé víno, žloutky a stále šleháme metlou ve vodní lázni nebo nad párou až nám vznikne hustá omáčka. Omáčka se nesmí vařit. Ochutíme ji citronovou šťávou, osolíme, můžeme přidat i trochu cukru, dle chuti.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.