Palec nahoru
1
Palec dolu
0
5
Ověřený recept
5 1 Houbové kuřátko 5 1
Celkový čas: 120 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 110 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (98%)
ID receptu: 60501

Ingredience

2 ks Cibule
1 ks Citrony
750 g Dýně Hokkaidó
400 g Hříbky čerstvé
1200 g Kuře
100 g Mléko plnotučné
2 polévková lžíce Olej olivový
10 g Pepř černý mletý
30 g Petržel - nať
100 g Pečivo pšeničné jemné tukové
60 g Slanina anglická
1 polévková lžíce Solamyl - bramborový škrob
10 g Sůl
1 ks Vejce slepičí
100 ml Víno bílé
200 ml Vývar drůbeží
3 polévková lžíce Zakysaná smetana
1 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

52% Kalorie 1,033 kcal
Kilojoule 4 324kJ
14% Sacharidy 49 g
76% Tuky 57 g
20% Sodík 403 mg
145% Bílkoviny 81 g

Houbové kuřátko postup přípravy receptu:

1

Pečivo nakrájíme na kostičky a zalijeme horkým mlékem.

2

Jednu čtvrtinu hub nakrájíme nahrubo, zbytek na jemno.

3

Slaninu nakrájíme na kostičky.

4

Cibuli a česnek nakrájíme na jemno.

5

Z citronu nastrouháme kůru.

6

Petrželku nasekáme nadrobno.

7

V pánvi opékáme na oleji slaninu, česnek a jednu cibuli. Po chvíli přidáme i houby nakrájené nahrubo.

8

Vejce, polovinu nasekané petrželky a citronovou kůru smícháme a přidáme k pečivu. Nakonec vmícháme i slaninovou směs.

9

Touto nádivkou naplníme kuře, které jsme osolili a opepřili (i zevnitř). Svážeme nohy a pečeme 1,5 hod - podléváme.

10

Dvacet minut před koncem přidáme ke kuřeti na měsíčky nakrájenou dýni.

11

Osm minut před koncem pečení kuřete přidáme zbytek žampionů.

12

Druhou cibuli zpěníme na oleji, přidáme víno a zredukujeme do poloviny objemu. Přidáme vývar, zakysanou smetanu a škrob rozmíchaný v trošce vody. Povaříme do námi zvolené hustoty.

Poznámka

Pečivo používáme tak 2-3 dny staré.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
1
Palec dolu
0
5
Ověřený recept