Houbové kuřátko - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 120 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Houbové kuřátko
Celkový čas: | 120 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 110 minut |
Autor: | 0sonizna |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (98%) |
ID receptu: | 60501 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 stroužek | Česnek |
2 ks | Cibule |
1 ks | Citrony |
750 g | Dýně Hokkaidó |
400 g | Hříbky čerstvé |
1200 g | Kuře |
100 g | Mléko plnotučné |
2 polévková lžíce | Olej olivový |
100 g | Pečivo pšeničné jemné tukové |
10 g | Pepř černý mletý |
30 g | Petržel - nať |
60 g | Slanina anglická |
1 polévková lžíce | Solamyl - bramborový škrob |
10 g | Sůl |
1 ks | Vejce slepičí |
100 ml | Víno bílé |
200 ml | Vývar drůbeží |
3 polévková lžíce | Zakysaná smetana |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 30g |
---|---|
Cholesterol | 286,3mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 12g |
Vitamín A | 499,1mg |
Vitamín B6 | 1,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 41,7mg |
Vitamín E | 1,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 4,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Citrony, Hříbky čerstvé, Kuře, Vejce slepičí, Víno bílé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Dýně Hokkaidó, Mléko plnotučné, Olej olivový, Pečivo pšeničné jemné tukové, Petržel - nať, Solamyl - bramborový škrob, Vývar drůbeží mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Česnek, Pepř černý mletý, Slanina anglická, Sůl, Zakysaná smetana nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.

Houbové kuřátko postup přípravy receptu:
1 | Pečivo nakrájíme na kostičky a zalijeme horkým mlékem. |
2 | Jednu čtvrtinu hub nakrájíme nahrubo, zbytek na jemno. |
3 | Slaninu nakrájíme na kostičky. |
4 | Cibuli a česnek nakrájíme na jemno. |
5 | Z citronu nastrouháme kůru. |
6 | Petrželku nasekáme nadrobno. |
7 | V pánvi opékáme na oleji slaninu, česnek a jednu cibuli. Po chvíli přidáme i houby nakrájené nahrubo. |
8 | Vejce, polovinu nasekané petrželky a citronovou kůru smícháme a přidáme k pečivu. Nakonec vmícháme i slaninovou směs. |
9 | Touto nádivkou naplníme kuře, které jsme osolili a opepřili (i zevnitř). Svážeme nohy a pečeme 1,5 hod - podléváme. |
10 | Dvacet minut před koncem přidáme ke kuřeti na měsíčky nakrájenou dýni. |
11 | Osm minut před koncem pečení kuřete přidáme zbytek žampionů. |
12 | Druhou cibuli zpěníme na oleji, přidáme víno a zredukujeme do poloviny objemu. Přidáme vývar, zakysanou smetanu a škrob rozmíchaný v trošce vody. Povaříme do námi zvolené hustoty. |
Poznámka
Pečivo používáme tak 2-3 dny staré.