Koláč s granátovým jablkem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 75 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Koláč s granátovým jablkem
Celkový čas: | 75 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 45 minut |
Autor: | 0sonizna |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (98%) |
ID receptu: | 60521 |
Kategorie: | Koláče |
Ingredience
250 g | Cukr krupice |
220 g | Horká čokoláda |
1 ks | Jablko granátové |
1 ks | Kypřící prášek do pečiva |
25 g | Máslo čerstvé |
250 ml | Mléko polotučné |
500 g | Mouka polohrubá |
125 ml | Olej rostlinný |
250 ml | Smetana |
2 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 58g |
---|---|
Cholesterol | 44,9mg |
Draslík | 148,7mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 47,1mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 2,4mg |
Vitamín E | 1,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Jablko granátové, Olej rostlinný, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Horká čokoláda, Máslo čerstvé, Mléko polotučné, Mouka polohrubá mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Kypřící prášek do pečiva, Smetana nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Koláč s granátovým jablkem postup přípravy receptu:
1 | Žloutky vyšleháme s cukrem do pěny, z bílků ušleháme sníh. Mouku smícháme s práškem do pečiva a střídavě zapracováváme do pěny s mlékem a olejem. Nakonec vmícháme sníh z bílků. |
2 | Pečeme ve formě vyložené pečicím papírem 35 minut na 180 °C. |
3 | Čokoláru rozpustíme ve smetaně, vmícháme máslo. Necháme ztuhnout v lednici, poté vyšleháme a naneseme na upečený korpus. |
4 | Granátové jablko rozebereme na jadérka a ty pak nasypeme na krém. |
5 | Vychladíme a je hotovo. |
Poznámka
Povrch upečeného koláče můžeme pod krémem potřít ještě rybízovou nebo višňovou marmeládou.