Recept

Penne s hovězím ragú a houbami

  • Francie
Palec nahoru
1
Palec dolu
0
5
Ověřený recept
5 1 Penne s hovězím ragú a houbami 5 1
Celkový čas: 175 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 160 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (98%)
ID receptu: 60523

Ingredience

2 ks Bobkový list
1 ks Celer řapíkatý
1 ks Cibule
750 g Hovězí maso zadní
800 ml Hovězí vývar základní
7 g Majoránka
1 ks Mrkev
3 polévková lžíce Olej rostlinný
100 g Passata (drcená rajčata)
7 g Pepř černý mletý
20 g Sýr Parmezán
7 g Sůl
400 g Těstoviny Penne
200 g Žampiony čerstvé
4 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

36% Kalorie 710 kcal
Kilojoule 2 969kJ
22% Sacharidy 78 g
21% Tuky 16 g
37% Sodík 747 mg
110% Bílkoviny 62 g

Penne s hovězím ragú a houbami postup přípravy receptu:

1

Hovězí maso nakrájíme na kostky a opečeme ho na oleji dozlatova.

2

Cibuli, mrkev a celer nakrájíme a přidáme k masu. Opékáme, aby trochu změkly.

3

Poté přidáme žampiony. Chvilku podusíme.

4

Přidáme passatu, vývar, část majoránky a bobkový list. Osolíme, opepříme a dusíme 2 - 2,5 hod.

5

Těstoviny uvaříme v osolené vodě podle návodu.

6

Těstoviny podáváme přelité hovězím ragú, posypané parmezánem a majoránkou.

Poznámka

Žampiony můžeme nahradit malými houbami pečárkami.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
1
Palec dolu
0
5
Ověřený recept