Recept

Bylinková pomazánka z pečeným lososem

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 25 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 10 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (52%)
ID receptu: 60538

Ingredience

0,5 kávová lžička Kmín drcený
1 polévková lžíce Kopr čerstvý
200 g Losos - filety
300 g Lučina
3 polévková lžíce Pažitka
2 špetka Pepř bílý
2 polévková lžíce Smetana
0,5 kávová lžička Sůl mořská

Nutriční hodnoty jedné porce

14% Kalorie 274 kcal
Kilojoule 1 148kJ
1% Sacharidy 2 g
30% Tuky 23 g
14% Sodík 280 mg
28% Bílkoviny 16 g

Bylinková pomazánka z pečeným lososem postup přípravy receptu:

1

Předehřejeme si troubu na 185°C. Omytý a osušený filet z lososa osolíme mořskou solí a posypeme drceným kmínem. Vložíme kůží vespod do pekáčku, který jsme si vyložili pečícím papírem a dáme ho zapéct na 10 minut.

2

Bylinky (pažitku, kopr) si opláchneme, vodu důkladně setřepeme a pokrájíme nadrobno.

3

Po 10 minutách zkontrolujeme, jestli je maso upečené (vidličkou si oddělíme kousek masa, mělo by být upečené a šťavnaté). Necháme ho zchladnout, odstraníme kůži, pak ho v misce pomocí vidličky rozmačkáme, přidáme k němu Lučinu, 2 lžíce smetany, promícháme, opepříme bílým pepřem, podle chuti dosolíme a nakonec přimícháme bylinky.

4

Pomazánku odložíme do chladničky přibližně na 1 hodinu. Až pak ji podáváme.

Poznámka

Místo smetany můžeme použít majonézu Hellmans. Pomazánku podáváme s tmavým celozrnným pečivem nebo čerstvým chlebem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept