Moje koprovka

146 min.

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
670 kcal
Bílkoviny
34 g
Tuky
55 g
Sacharidy
8 g
Vláknina
1 g
Cukr
1 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Omyté hovězí maso (nejlépe od žebra) dáme do hrnce s 1-1.2 litrem vody, tak, aby maso bylo zcela ponořené. Přidáme k němu celý černý pepř, celé nové koření, malý bobkový list, očištěnou cibuli i se slupkou. Vodu pomalu přivedeme k varu, pak snížíme teplotu a pomalu, tak aby voda probublávala a pod poklicí vaříme maso 90-120 minut. Přibližně 15 minut před dovařením přidáme sůl.
  • 2
    Uvařené maso vyjmeme a vývar scedíme do druhého hrnce. Vývaru by mělo být minimálně 500ml.
  • 3
    Omyjeme čerstvý kopr, silnější stonky odstraníme a kopr nakrájíme nadrobno. Ve sklenici rozmixujeme přibližně 100-150ml vychladlého vývaru s hladkou moukou. Vývar znovu přivedeme k varu, zamícháme do něj rozmixovanou mouku a za stálého míchání pomalu vaříme 5 minut. Plotýnku vypneme, do omáčky přimícháme smetanu a hned kopr. Jakmile vše přejde varem, hrnec odstavíme z plotny a dosolíme podle chuti. Ještě podle chuti do omáčky můžeme přimíchat 1-1.5 lžičky octa. Uvařené (libové) hovězí maso pokrájíme na plátky, poklademe je na talíře, přelijeme koprovkou a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.