Bramborová polévka s parmazánem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 0 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Bramborová polévka s parmazánem
Celkový čas: | 0 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 0 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | Foglarka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 6056 |
Kategorie: | Zahuštěné polévky |
Ingredience
6 ks | Brambory |
4 ks | Cibule |
1 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
600 ml | Mléko polotučné |
1 polévková lžíce | Pažitka |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 špetka | Sůl |
50 g | Sýr Parmezán |
1 l | Vývar zeleninový |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 44g |
---|---|
Cholesterol | 34,0mg |
Draslík | 997,9mg |
Vláknina | 14g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 37,8mg |
Vitamín E | 1,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 12,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Cibule, Pažitka, Sůl, Sýr Parmezán mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mléko polotučné, Pepř černý mletý, Vývar zeleninový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Bramborová polévka s parmazánem postup přípravy receptu:
1 | Nakrájíme cibuli, nadrobno a osmahneme na másle doměkka. |
2 | Přidáme nakrájené, oloupané brambory, vývar, mléko a vaříme tak dlouho až brambory změknou. |
3 | Rozmixujeme, můžeme přidat trochu vody vmícháme strouhaný parmazán, sůl, pepř a posypeme pažitkou a hoblinami parmazánu. |
4 | Podáváme s pečivem. |