Jednoduchý recept

Těstoviny se ztraceným vejcem

  • Itálie
Palec nahoru
1
Palec dolu
0
5
Ověřený recept
5 1 Těstoviny se ztraceným vejcem 5 1
Celkový čas: 30 minut
Doba přípravy: 5 minut
Doba vaření: 25 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (98%)
ID receptu: 60568
Kategorie: Těstoviny, noky, knedlíky

Ingredience

15 g Bazalka
4 polévková lžíce Olej olivový
40 g Oříšky piniové
7 g Pepř černý mletý
40 g Sýr Parmezán
7 g Sůl
400 g Těstoviny
4 ks Vejce slepičí
2 stroužek Česnek
2 ks Šalotka
80 g Šunka parmská
4 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

34% Kalorie 668 kcal
Kilojoule 2 795kJ
25% Sacharidy 89 g
31% Tuky 23 g
18% Sodík 352 mg
49% Bílkoviny 27 g

Těstoviny se ztraceným vejcem postup přípravy receptu:

1

Těstoviny uvaříme v osolené vodě podle návodu na obalu.

2

Připravíme si ztracená vejce (ve vodě s octem).

3

Na oleji osmažíme šalotku a česnek nakrájené najemno, parmskou šunku a oříšky. Osolíme, opepříme.

4

Těstoviny obalíme oříškovou směsí ještě horké, rozdělíme na talíře. Každý talíř ozdobíme ztraceným vejcem, parmezánem a bazalkovými lístky.

Poznámka

Možno i bez vajec, třeba s mozzarellou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
1
Palec dolu
0
5
Ověřený recept