Jednoduchý recept

Piškotová roláda, která se povede

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 35 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (96%)
ID receptu: 60573

Ingredience

Těsto
5 polévková lžíce Cukr krupice
5 polévková lžíce Mouka polohrubá
5 ks Vejce slepičí
Krém
5 polévková lžíce Cukr krupice
500 ml Mléko polotučné
250 g Máslo čerstvé
2 polévková lžíce Ořechy vlašské
2 ks Pudinkový prášek - vanilkový

Nutriční hodnoty jedné porce

23% Kalorie 463 kcal
Kilojoule 1 938kJ
10% Sacharidy 35 g
44% Tuky 33 g
7% Sodík 145 mg
14% Bílkoviny 8 g

Piškotová roláda, která se povede postup přípravy receptu:

1

Z bílků ušleháme pevný sníh.

2

Žloutky s cukrem vyšleháme v míse doběla. Do žloutkové pěny zlehka vmícháme ušlehaný sníh a nakonec po lžících přimícháváme mouku.

3

Těsto rozetřeme na plech vyložený pečicím papírem a pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 10 minut dorůžova.

4

Přes horký piškot natáhneme namočenou, vyždímanou utěrku a po chvíli těsto zarolujeme. Po vychladnutí naplníme krémem.

5

Příprava krému: Z mléka, cukru a pudinkových prášků uvaříme pudink, do kterého po vychladnutí zašleháme máslo.

6

Roládu potřeme krémem i na povrchu, ozdobíme mletými oříšky.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept