Palec nahoru
1
Palec dolu
0
5
Ověřený recept
5 1 Domácí housky II 5 1
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Šéfkuchař (29%)
ID receptu: 60586
Kategorie: Ostatní

Ingredience

Těsto
1 kávová lžička Cukr krupice
42 g Droždí
250 ml Mléko polotučné
600 g Mouka pšeničná hladká T 650
150 ml Olej rostlinný
1 kávová lžička Sůl
2 ks Vejce slepičí
Na potření a posypání
1 polévková lžíce Sůl hrubozrnná
1 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

20% Kalorie 388 kcal
Kilojoule 1 623kJ
13% Sacharidy 46 g
24% Tuky 18 g
55% Sodík 1 g
17% Bílkoviny 10 g

Domácí housky II postup přípravy receptu:

1

Do mísy rozdrobíme droždí, přidáme cukr, trochu vlažného mléka a trochu mouky. Vše smícháme a necháme vzejít kvásek.

2

Do vzešlého kvásku přidáme zbylé mléko a ostatní suroviny na těsto. Vypracujeme těsto, které necháme vykynout.

3

Vykynuté těsto na vále znovu propracujeme a rozdělíme na kousky o velikosti meruňky. Vytvarujeme kuličky, které urovnáme na plech vyložený pečicím papírem. Kuličky můžeme na povrchu nakrojit. Necháme kynout 20 minut.

4

Nakonec kuličky potřeme rozšlehaným vejcem a posypeme hrubou solí. Pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 20 minut.

Poznámka

Housky můžeme posypat také kmínem nebo sezamem.

Komentáře a hodnocení

 
Aleisa
Domácí housky II
I když dělávám housky z jiného těsta, chtěla jsem vyzkoušet zase něco jiného. Jelikož jsem na vytvarování použila raznici ve tvaru větrníku, tak jsem už na povrchu nepotírala vejcem a nesypala solí. O trošku více soli jsem ale přidala do těsta. Poměry ingrediencí jsou přesné, těsto jsem připravovala v domácí pekárně. Moc dobře se s ním pracuje. Vytvořila jsem 16 housek, pokud budou o velikosti meruňky, jak se uvádí v postupu, tak jich bude více, cca 20. Tyto housky jsem použila s netučnou tvarohovou pomazánkou. Jinak palec nahoru.smile

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
1
Palec dolu
0
5
Ověřený recept