Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (96%)
ID receptu: 60586

Ingredience

Těsto
1 kávová lžička Cukr krupice
42 g Droždí
250 ml Mléko polotučné
600 g Mouka pšeničná hladká T 650
150 ml Olej rostlinný
1 kávová lžička Sůl
2 ks Vejce slepičí
Na potření a posypání
1 polévková lžíce Sůl hrubozrnná
1 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

20% Kalorie 388 kcal
Kilojoule 1 623kJ
13% Sacharidy 46 g
24% Tuky 18 g
55% Sodík 1 g
17% Bílkoviny 10 g

Domácí housky II postup přípravy receptu:

1

Do mísy rozdrobíme droždí, přidáme cukr, trochu vlažného mléka a trochu mouky. Vše smícháme a necháme vzejít kvásek.

2

Do vzešlého kvásku přidáme zbylé mléko a ostatní suroviny na těsto. Vypracujeme těsto, které necháme vykynout.

3

Vykynuté těsto na vále znovu propracujeme a rozdělíme na kousky o velikosti meruňky. Vytvarujeme kuličky, které urovnáme na plech vyložený pečicím papírem. Kuličky můžeme na povrchu nakrojit. Necháme kynout 20 minut.

4

Nakonec kuličky potřeme rozšlehaným vejcem a posypeme hrubou solí. Pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 20 minut.

Poznámka

Housky můžeme posypat také kmínem nebo sezamem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept