Recept

Křupavé domácí rohlíky

  • Česko
Palec nahoru
1
Palec dolu
0
5
Ověřený recept
5 1 Křupavé domácí rohlíky 5 1
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 10 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (99%)
ID receptu: 60588
Kategorie: Ostatní

Ingredience

1 kávová lžička Cukr krupice
7 g Droždí
470 g Mouka pšeničná hladká T 650
70 g Máslo čerstvé
2 kávová lžička Sůl
2,7 dl Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

11% Kalorie 223 kcal
Kilojoule 932kJ
10% Sacharidy 35 g
9% Tuky 7 g
0% Sodík 1 mg
10% Bílkoviny 5 g

Křupavé domácí rohlíky postup přípravy receptu:

1

Vlažnou vodu a rozpuštěné máslo vlijeme do pekárny, přidáme mouku, sušené droždí, cukr a sůl. Zapneme program na těsto.

2

Po vykynutí z těsta vytvarujeme 10 rohlíků, které necháme 15 minut kynout.

3

Potom rohlíky potřeme mlékem a posypeme hrubou solí. Pečeme v troubě vyhřáté na 220°C asi 10 minut. Do trouby před pečením vložíme hrnek s vodou.

Poznámka

Rohlíky můžeme posypat také kmínem, mákem nebo sezamem.

Komentáře a hodnocení

 
Aleisa
Křupavé domácí rohlíky
Fajn rohlíky, těsto zadělala domácí pekárna. Rohlíky jsem sypala sezamen, kmínem a lněným semínkem. Pokud bych chtěla posypat hrubozrnnou solí, tak bych dala méně soli do těsta. Sušené droždí se dá nahradit droždím čerstvým, na toho množství bych dala asi 18 g. Raději používám čerstvé droždí, pečivo se mi s ním daří lépe. Sušené ale může být vždy v zásobě :-) Za mě palec nahoru.smile

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
1
Palec dolu
0
5
Ověřený recept