Jednoduchý recept

Bábovka sváteční

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
1
1
Špatný recept
1 1 Bábovka sváteční 5 1
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 60 minut
Doba vaření: 0 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 6059
Kategorie: Bábovky

Ingredience

1 špetka Citronová kůra
180 g Cukr krupice
1 ks Cukr vanilka
1 kávová lžička Kandované ovoce
1 kávová lžička Kypřicí prášek do pečiva
190 g Máslo čerstvé
250 g Mouka polohrubá
1 špetka Sůl
3 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

28% Kalorie 550 kcal
Kilojoule 2 300kJ
18% Sacharidy 65 g
39% Tuky 30 g
4% Sodík 81 mg
15% Bílkoviny 9 g
Bábovka sváteční
  • Bábovka sváteční
  • 1
  • Bábovka sváteční
  • 2
  • Bábovka sváteční
  • 3
  • Vložit obrázek

Bábovka sváteční postup přípravy receptu:

1

Žloutky od bílků oddělíme a s polovinou cukru ušleháme bílky. Žloutky, zbylý cukr, vanilkový cukr, tuk, sůl a citronovou kůru ušleháme.

2

Přimícháme mouku s kypřícím práškem, kandované ovoce a vmícháme sníh.

3

Vymažeme a vysypeme formu a těsto do ní vlijeme.

4

Pečeme při 180 stupních 45 minut.

Komentáře a hodnocení

 
Aleisa
Bábovka sváteční
Do těsta jsem přidávala cca 120 ml mléka, jinak by nebyl pravdivý bod 3, že se těsto do formy vlije.sick. Špetku soli jsem dala do bílků, sníh se vyšlehá lépe a cukr jsem pak zašlehávala po částech. Kandovaného ovoce může být o trochu více, může se třeba ubrat malinko cukru. Poslední dobou k pečení bábovek využívám formu z granitu, s kterou mám ty nejlepší zkušenosti i v plynové troubě. Vymazala jsem máslem a vysypala hrubou moukou. Bábovka je moc dobrá, ale pouze za předpokladu, že se přidá tekutina!
 
Aleisa
Bábovka sváteční
Zapomněla jsem napsat, že jsem dělala z množství na 8 porcí. Jinak se musí mléko přizpůsobit počtu porcí.

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
1
1
Špatný recept