Jednoduchý recept

Zavařené václavky nakyselo

  • Evropa
Palec nahoru
1
Palec dolu
0
5
Ověřený recept
5 1 Zavařené václavky nakyselo 5 1
Celkový čas: 135 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 120 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (98%)
ID receptu: 60598

Ingredience

6 ks Bobkový list
1 ks Celer bulvový
1 ks Cibule
250 g Cukr krupice
2 kávová lžička Hořčičné semínko
1 ks Hřebíček
5 ks Kapary
1 ks Mrkev
13 ks Nové koření
250 ml Ocet
2 polévková lžíce Pepř černý celý
1 ks Petržel
3,5 polévková lžíce Sůl
700 g Václavky
4 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

6% Kalorie 119 kcal
Kilojoule 497kJ
8% Sacharidy 28 g
0% Tuky 0 g
2% Sodík 49 mg
1% Bílkoviny 1 g

Zavařené václavky nakyselo postup přípravy receptu:

1

Nejdříve si připravíme houby - očistíme je, zalijeme 2,5 l vody. Přidáme 2,5 lžíce soli, 1 lžíci pepře, 8 kuliček nového koření, 5 bobkových listů a očištěný nakrájený celer. Vaříme 20 minut.

2

Připravíme si zálivku: smícháme 750 ml vody, ocet, cukr, lžíci soli a pepře, 1-2 bobkové listy, hřebíček a hořčičné semínko. Vaříme 10 minut.

3

Mrkev, petržel a cibuli nakrájíme a spolu s kapary rozdělíme do sklenic. Naplníme houbami a zalijeme zálivkou. Uzavřeme a dáme do hrnce, který naplníme vodou tak, aby dosahovala do 2/3 výšky skleniček.

4

25 minut zavařujeme a poté otočíme dnem vzhůru a necháme vychladnout.

Poznámka

Z uvedeného množství naplníme 5 skleniček. Kdo má rád pikantnější chuť, může přidat i kousek feferonky.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
1
Palec dolu
0
5
Ověřený recept