Zavařené václavky nakyselo - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 135 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Zavařené václavky nakyselo
Celkový čas: | 135 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 120 minut |
Autor: | 0sonizna |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (98%) |
ID receptu: | 60598 |
Kategorie: | Džemy, zavařeniny |
Ingredience
6 ks | Bobkový list |
1 ks | Celer bulvový |
1 ks | Cibule |
250 g | Cukr krupice |
2 kávová lžička | Hořčičné semínko |
1 ks | Hřebíček |
5 ks | Kapary |
1 ks | Mrkev |
13 ks | Nové koření |
250 ml | Ocet |
2 polévková lžíce | Pepř černý celý |
1 ks | Petržel |
3,5 polévková lžíce | Sůl |
700 g | Václavky |
4 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 27g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 119,1mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 179,8mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 2,0mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Celer bulvový, Cibule, Cukr krupice, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kapary mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Bobkový list, Hořčičné semínko, Hřebíček, Mrkev, Nové koření, Ocet, Pepř černý celý, Petržel, Sůl, Václavky nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.

Zavařené václavky nakyselo postup přípravy receptu:
1 | Nejdříve si připravíme houby - očistíme je, zalijeme 2,5 l vody. Přidáme 2,5 lžíce soli, 1 lžíci pepře, 8 kuliček nového koření, 5 bobkových listů a očištěný nakrájený celer. Vaříme 20 minut. |
2 | Připravíme si zálivku: smícháme 750 ml vody, ocet, cukr, lžíci soli a pepře, 1-2 bobkové listy, hřebíček a hořčičné semínko. Vaříme 10 minut. |
3 | Mrkev, petržel a cibuli nakrájíme a spolu s kapary rozdělíme do sklenic. Naplníme houbami a zalijeme zálivkou. Uzavřeme a dáme do hrnce, který naplníme vodou tak, aby dosahovala do 2/3 výšky skleniček. |
4 | 25 minut zavařujeme a poté otočíme dnem vzhůru a necháme vychladnout. |
Poznámka
Z uvedeného množství naplníme 5 skleniček. Kdo má rád pikantnější chuť, může přidat i kousek feferonky.