Výborný rebarborový koláč od babičky

75 min.
Evropa

Ingredience

  • Na náplň
  • Na polevu
  • Na těsto
    • 220gramůTvaroh měkký
    • 9lžicOlej rostlinný
    • 500lžicMléko polotučné
    • 3kusyVejce slepičí
    • 55gramůCukr krupice
    • 1kusCukr vanilka
    • 1špetkaSůl
    • 410gramůMouka polohrubá
    • 1,5kusyKypřicí prášek do pečiva
Počet porcí:
8

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
460 kcal
Bílkoviny
16 g
Tuky
15 g
Sacharidy
69 g
Vláknina
5 g
Cukr
21 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Troubu předehřejeme na 190 °C, plech vytřeme rozpuštěným máslem a necháme ztuhnout, rebarboru oloupeme a nakrájíme na 3 cm proužky.
  • 2
    Na polevu rozšleháme v husté smetaně vejce (pokud nemáme hustou sladkou smetanu, použijeme zakysanou).
  • 3
    V míse smícháme tvaroh se solí, olejem, mlékem, cukrem, vejcem a vanilkou. K těstu postupně přimícháváme mouku promíchanou s kypřicím práškem. Vypracujeme hladké těsto, které položíme na plech a rozválíme na placku.
  • 4
    Náplň připravíme smícháním půl hrnku mléka s cukrem a pudinkem. Zbylé mléko přivedeme do varu a vmícháme do něj pudink. Necháme přejít varem a odstavíme. Do horkého pudinku vmícháme rozšlehaná vejce.
  • 5
    Náplň necháme vychladnout. Poté náplň rozetřeme na těsto, poklademe rebarborou a přelijeme smetanou.
  • 6
    Koláč pečeme zhruba půl hodiny.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.