Recept

Výborný rebarborový koláč od babičky

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 75 minut
Doba přípravy: 45 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (37%)
ID receptu: 60599

Ingredience

Na těsto
110 g Cukr krupice
1 ks Cukr vanilka
1,5 ks Kypřicí prášek do pečiva
9 polévková lžíce Mléko polotučné
410 g Mouka polohrubá
9 polévková lžíce Olej rostlinný
1 špetka Sůl
220 g Tvaroh měkký
2 ks Vejce slepičí
Na náplň
55 g Cukr krupice
500 ml Mléko polotučné
1 ks Pudinkový prášek - vanilkový
1,5 kg Reveň (Rebarbora)
1 ks Vejce slepičí
Na polevu
150 g Cukr moučka
500 ml Smetana ke šlehání
3 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

35% Kalorie 688 kcal
Kilojoule 2 879kJ
23% Sacharidy 82 g
44% Tuky 33 g
6% Sodík 116 mg
36% Bílkoviny 20 g

Výborný rebarborový koláč od babičky postup přípravy receptu:

1

Troubu předehřejeme na 190 °C, plech vytřeme rozpuštěným máslem a necháme ztuhnout, rebarboru oloupeme a nakrájíme na 3 cm proužky.

2

Na polevu rozšleháme v husté smetaně vejce (pokud nemáme hustou sladkou smetanu, použijeme zakysanou).

3

V míse smícháme tvaroh se solí, olejem, mlékem, cukrem, vejcem a vanilkou. K těstu postupně přimícháváme mouku promíchanou s kypřicím práškem. Vypracujeme hladké těsto, které položíme na plech a rozválíme na placku.

4

Náplň připravíme smícháním půl hrnku mléka s cukrem a pudinkem. Zbylé mléko přivedeme do varu a vmícháme do něj pudink. Necháme přejít varem a odstavíme. Do horkého pudinku vmícháme rozšlehaná vejce.

5

Náplň necháme vychladnout. Poté náplň rozetřeme na těsto, poklademe rebarborou a přelijeme smetanou.

6

Koláč pečeme zhruba půl hodiny.

Poznámka

Před podáváním můžeme koláč posypat moučkovým cukrem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept