Jednoduchý recept

Maminčina bábovka

  • Evropa
Palec nahoru
1
Palec dolu
0
5
Ověřený recept
5 1 Maminčina bábovka 5 1
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 50 minut
Doba vaření: 0 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (24%)
ID receptu: 6060
Kategorie: Třená těsta

Ingredience

200 g Cukr krupice
50 g Kakao - prášek
0,5 ks Kypřicí prášek do pečiva
100 ml Mléko polotučné
200 g Mouka polohrubá
100 ml Olej stolní
4 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

24% Kalorie 477 kcal
Kilojoule 1 997kJ
18% Sacharidy 64 g
30% Tuky 22 g
3% Sodík 57 mg
19% Bílkoviny 11 g
Maminčina bábovka

Maminčina bábovka postup přípravy receptu:

1

S horkým mlékem třeme žloutky do pěny, přidáme cukr a dohladka šleháme.

2

Přilejeme olej a vmícháme mouku s kypřícím práškem a ušlehaný sníh ze čtyř bílků.

3

Část těsta můžeme obarvit kakaem.

4

Pečeme ve vymazané a vysypané formě 45 minut.

Komentáře a hodnocení

 
světluška
Maminčina bábovka
Pekla jsem na 180 stupňů 45 min. Byla dobrá, rychlá. Zvládne i začátečník. Místo mléka jsem dala kefír.

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
1
Palec dolu
0
5
Ověřený recept