Jednoduchý recept

Křepelky se slaninou a kapustou

  • Evropa
Palec nahoru
1
Palec dolu
0
5
Ověřený recept
5 1 Křepelky se slaninou a kapustou 5 1
Celkový čas: 75 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 65 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (98%)
ID receptu: 60600
Kategorie: Maso

Ingredience

50 g Anglická slanina
200 g Cibulky
125 ml cider strongbow dry
1 ks Jablko
0,5 ks Kapusta hlávková
4 ks Křepelka
2 polévková lžíce Máslo čerstvé
3 polévková lžíce Olej rostlinný
10 g Pepř černý mletý
10 g Sůl
125 ml Vývar drůbeží

Nutriční hodnoty jedné porce

25% Kalorie 488 kcal
Kilojoule 2 041kJ
4% Sacharidy 14 g
36% Tuky 27 g
17% Sodík 332 mg
69% Bílkoviny 39 g

Křepelky se slaninou a kapustou postup přípravy receptu:

1

Křepelku osolíme, opepříme a ze všech stran opečeme na oleji (doporučuji v pánvi nebo hrnci vhodném do trouby).

2

Poté křepelky obalíme slaninou - na jednu křepelku vyjdou dva plátky slaniny. Ovážeme provázkem.

3

Na dno pečící formy přelijeme výpek z křepelek (nebo použijeme hrnec, ve kterém jsme smažili), na to dáme kapustu, nakrájené jablko, podlijeme ciderem a vývarem, naskládáme křepelky a přidáme máslo.

4

Pečeme 45 minut na 190 °C.

Poznámka

Místo křepelek můžeme použít i baby kuřátka nebo i kuřecí nohu.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
1
Palec dolu
0
5
Ověřený recept