Kuře na zelí

110 min.
Česká republika

Ingredience

    • 500gramůZelí kysané
    • 1200gramůKuře
    • 1lžičkaSůl
    • 1lžičkaGrilovací koření
    • 1špetkaPepř černý mletý
    • 50mililitrůOlej rostlinný
    • 200mililitrůVoda pitná
Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
773 kcal
Bílkoviny
58 g
Tuky
58 g
Sacharidy
2 g
Vláknina
20 mg
Vápník
35 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Očištěné kuře naporcujeme, osolíme, opepříme a posypeme grilovacím kořením.
  • 2
    Pekáč nebo zapékací mísu vymažeme olejem a trochu oleje necháme na dně. Na dno rozprostřeme kysané zelí, na zelí rozložíme porce kuřete a vše mírně podlijeme vodou.
  • 3
    Pečeme za občasného podlévání vodou ve středně vyhřáté troubě asi 90 minut doměkka.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
po 12. 10. 2015
Kuře na zelí
Príma jídlo, které nám už dlouho a pořád chutná 😉 Pekla jsem kuřecí čtvrtky. Nepoužila jsem ale grilovací koření, místo něho jsem dala kmín, může být i drcený. Je to ale o chuti každého a každý si dá, co mu chutná. Zelí doporučuji, pokud je dlouhé, překrájet a případně trochu dosladit. Může se přidat i nahrubo nakrájená cibule. Pozor jen se solí, ta steče při pečení z kuřat. Pekáč není třeba ničím vymazávat, jídlo se nepřipaluje. Vody dávám na začátku minimálně a případne přiliju později. Ze začátku peču přikryté, ke konci odkryté. Pokud je kuře naporcované a střední velikosti stačí hodina, ale záleží na teplotě trouby. Na tomto jídle si vždy pochutnáme, někdy je s doporučovanými bramborami, ale většinou s houskovým nebo bramborovým knedlíkem.🙂
Anonymní uživatel
so 7. 11. 2015
Kuře na zelí
Doporučuji na zelí rozložit ang.slaninu a pak teprve kuře,bohatě pokmínovat,říká se tomu kuře ala kačena,příloha bram.knedlík.Je to nebe v hubě.
Anonymní uživatel
so 7. 11. 2015
Kuře na zelí
😁 Vytunit se dá vždycky všechno a s anglickou to bude super.