Jednoduchý recept

Kuře na zelí

  • Česko
Palec nahoru
2
Palec dolu
0
5
Ověřený recept
5 2 Kuře na zelí 5 1
Celkový čas: 110 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 90 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (96%)
ID receptu: 60609

Ingredience

1 kávová lžička Grilovací koření
1200 g Kuře
50 ml Olej rostlinný
1 špetka Pepř černý mletý
1 kávová lžička Sůl
200 ml Voda pitná
500 g Zelí kysané

Nutriční hodnoty jedné porce

39% Kalorie 773 kcal
Kilojoule 3 235kJ
0% Sacharidy 2 g
77% Tuky 58 g
11% Sodík 212 mg
102% Bílkoviny 58 g

Kuře na zelí postup přípravy receptu:

1

Očištěné kuře naporcujeme, osolíme, opepříme a posypeme grilovacím kořením.

2

Pekáč nebo zapékací mísu vymažeme olejem a trochu oleje necháme na dně. Na dno rozprostřeme kysané zelí, na zelí rozložíme porce kuřete a vše mírně podlijeme vodou.

3

Pečeme za občasného podlévání vodou ve středně vyhřáté troubě asi 90 minut doměkka.

Poznámka

Podáváme s vařenými bramborami.

Komentáře a hodnocení

 
Aleisa
Kuře na zelí
Príma jídlo, které nám už dlouho a pořád chutná blink Pekla jsem kuřecí čtvrtky. Nepoužila jsem ale grilovací koření, místo něho jsem dala kmín, může být i drcený. Je to ale o chuti každého a každý si dá, co mu chutná. Zelí doporučuji, pokud je dlouhé, překrájet a případně trochu dosladit. Může se přidat i nahrubo nakrájená cibule. Pozor jen se solí, ta steče při pečení z kuřat. Pekáč není třeba ničím vymazávat, jídlo se nepřipaluje. Vody dávám na začátku minimálně a případne přiliju později. Ze začátku peču přikryté, ke konci odkryté. Pokud je kuře naporcované a střední velikosti stačí hodina, ale záleží na teplotě trouby. Na tomto jídle si vždy pochutnáme, někdy je s doporučovanými bramborami, ale většinou s houskovým nebo bramborovým knedlíkem.smile
 
jirkavera@email.cz
Kuře na zelí
Doporučuji na zelí rozložit ang.slaninu a pak teprve kuře,bohatě pokmínovat,říká se tomu kuře ala kačena,příloha bram.knedlík.Je to nebe v hubě.

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
2
Palec dolu
0
5
Ověřený recept